Cocaină şi ecstasy, pe filiera Olanda-România. Un student la Medicină, fiul unui profesor universitar, a fost arestat

Cocaină şi ecstasy, pe filiera Olanda-România. Un student la Medicină, fiul unui profesor universitar, a fost arestat

Tunisianul Jallouli Abderrahman a fost arestat pentru 30 de zile FOTO Facebook/Joey Zasa

Fiul unui profesor din Tunisia, dar şi o româncă au fost arestaţi la Iaşi după ce ar fi introdus în ţară droguri de mare risc, prin intermediul firmelor de curierat. Un alt cetăţean arab a fost dat în urmărire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piaţa neagră a drogurilor din Iaşi a primit o lovitură puternică din partea procurorilor DIICOT după ce doi dealeri au fost arestaţi pentru 30 de zile. Tunisianul Jallouli Abderrahman, de 26 de ani, şi românca Georgeta Anca Bercea au fost identificaţi de anchetatori ca membri ai unei reţele de trafic de droguri, condusă de un cetăţean arab.

Potrivit anchetatorilor, reţeaua a fost pusă pe picioare în 2015 de arabul Turki Skander, pentru care DIICOT a cerut arestarea preventivă în lipsă. „Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de 700 grame de canabis, 1.638 de comprimate ecstasy, 20 grame de cocaină, 10 timbre de LSD, 1.340 de euro, 5.822 de lei, 4 laptopuri, 1 sistem informatic, 2 HDD, 7 telefoane mobile, 7 cartele SIM, 4 carduri de memorie, 8 cântare electronice, o instalaţie pentru cultivare şi întreţinere indoor de plante de canabis, dispozitive de iluminat, ventilat, preparat şi ambalat, 2 kit-uri pentru identificarea cocainei”, au precizat procurorii DIICOT.

Droguri aduse din Olanda

Arabul Jallouli Abderrahman, zis Joey Zasa, s-a născut la Paris şi este fiul unui profesor universitar din Tunisia, potrivit avocaţilor lor. Băiatul era student în anul V la UMF Iaşi neavând probleme la şcoală. 

Potrivit ordonanţei de reţinere întocmite pe numele tunisianului, acesta primea drogurile de la Anca Georgeta Bercea, aceasta primind, la rândul ei, stupefiantele de la Skander Turki. Procurorii detaliază că, pe 8 decembrie, Jallouli a primit o cantitate de canabis de la o altă persoană, pe care ar fi aruncat-o la un tomberon de gunoi, unde au fost găsite de anchetatori. Avocata lui Jallouli, Gianina Poroşnicu, a precizat că tunisianul este fiul unui profesor universitar din Tunisia. „Tânărul a fost reţinut în urma unei audieri maraton, de peste 12 ore. El este student în anul V şi nu a avut până acum probleme la şcoală, cu examenele”, ne-a spus Poroşnicu.

În referatul de reţinere se menţionează că tunisianul nu doar comercializa droguri, ci şi consuma stupefiante. Drogurile erau aduse din Olanda, prin intermediul firmelor de curierat, potrivit anchetatorilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: