Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii celor patru instituţii de învăţământ la care niciun candidat nu a obţinut notă de trecere susţin că vina aparţine în totalitate elevilor, care sunt extrem de slab pregătiţi chiar de dinainte de a ajunge pe băncile liceelor. Există însă şi licee la care promovabilitatea este de 100%, cum ar fi Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Iaşi.

Bacalaureat dezastruos pentru patru unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi unde niciun elev nu a obţinut notă de trecere. Este vorba despre Grupurile Şcolare Vlădeni, Holboca, Târgu Frumos şi Liceul „Dimitrie Murgu" Iaşi. Directorii susţin însă că vina aparţine în totalitate elevilor care sunt slab pregătiţi chiar înainte de a intra la liceu.

„La examenul de Bacalaureat s-au prezentat 37 de absolvenţi, din care 16 au frecvenţă redusă, iar 9 sunt din promoţiile anterioare. Profesorii şi-au făcut datoria şi la ore şi la pregătirea suplimentară a elevilor. Trebuie menţionat însă că  majoritatea elevilor care au venit la noi la şcoală aveau media de intrare sub 4. Ei au evoluat, 8 dintre ei luând peste nota 5 la limba română. La urma urmei unde nu-i nici Dumnezeu nu cere", a fost explicaţia oferită de profesorul Vasile Tătaru, directorul Grupului Şcolar Vlădeni.

Numărul şcolilor ieşene fără niciun promovat la Bac a crescut la patru. Directorii: „Majoritatea elevilor au intrat la noi cu media sub 4“

Minunea nu s-a întâmplat! Elevă din Iaşi „picată“ la Bac: „M-am rugat degeaba. Dumnezeu nu mi-a ascultat cererile“

Instituţia cu promovabilitate de 100% în judeţul Iaşi este Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" Iaşi. conducerea şcolii susţine că meritele pentru rezultatele excepţionale obţinute, 4 elevi luând notă maximă, se datorează deopotrivă elevilor, părinţilor şi profesorilor.

Rezultate Bacalaureat Iaşi: Dezastru înainte de contestaţii! La două şcoli nu a promovat niciun elev (FOTO) UPDATE

„Noi nu am avut niciun elev picat din 1980 încoace. Sunt elevi sârguincioşi, profesorii îşi ţin orele cu seriozitate, fac şi pregătire suplimentară. Şi părinţii elevilor au înţeles că educaţia este foarte important pentru viitorul copiilor", spune profesorul Seryl Talpalaru, directorul Colegiului Naţional „Emil Racoviţă" Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite