Cinci rase de câini potriviţi pentru apartament. Care sunt preţurile lor în România

Cinci rase de câini potriviţi pentru apartament. Care sunt preţurile lor în România

Câini pentru apartament: în imagine un exemplar din rasa Shih Tzu

Unii iubitori de animale renunţă la gândul de a îngriji un câine din cauza spaţiului insuficient din apartament. Totuşi, unele rase, în special cele de talie mică, pot creşte în condiţii optime chiar şi la bloc.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Bichon Maltese. Poate cea mai populară rasă de câini de talie mică din România, bichonii sunt foarte afectuoşi cu stăpânii lor, în egală măsură prietenoşi şi cu alţi câini. Patrupedele din această rasă ajung la maximum 25 de centimetri înălţime şi 3 kilograme în greutate.

Este un câine vioi şi inteligent, foarte iubitor cu copiii, însă totuşi vigilent cu străinii, scrie infocaini.ro.

Cei care vor să achiziţioneze un câine din această rasă, fie de la crescători şi de la firmele specializate, trebuie să ştie că preţul poate porni de la 100 de euro şi ajunge până la 250 de euro.


 
2. Cavalier King Charles Spaniel. Cinefilii vor recunoaşte această rasă amintindu-şi de filmul Doamna şi Vagabondul. E un câine de talie mică ce poate ajunge până la 8 kilograme şi 30 de centimetri înălţime. Afectuos şi prietenos cu străinii, exemplarul din această rasă este devotat stăpânului şi iubitor cu copiii. Preţul mediu al unui câine din această rasă este de 300-350 de euro. 


 
3. Yorkshire Terrier. Câine de talie mică, un exemplar din această rasă va cântări 2-3 kilograme şi va ajunge la o înălţime de 20 de centimetri. Stăpânii trebuie să acorde o atenţie sporită blănii, care trebuie îngrijită frecvent. Este un câine activ şi afectuos, care este potrivit şi pentru curte, fiind foarte vigilent atunci când un străin intră în curte. Preţul unui căţel din această rasă porneşte de la 250 de euro. 


 
4. Shih Tzu. Acest câine va ajunge la maximum 7 kilograme şi o înălţime de 25 de centimetri. Este prietenos cu toată lumea, exemplarul din această rasă fiind sociabil şi iubitor cu copiii. Preţul unui căţeluş poate porni de la 100-150 de euro. 


 
5. Bulldog francez. Ceva mai activ decât celelalte rase prezentate, câinele din această rasă este şi ceva mai masiv putând ajunge până la 13 kilograme. Preţul unui astfel de exemplar porneşte de la 250 – 300 de euro. Citeşte şi: 

Cinci rase de câini care-ţi păzesc cu străşnicie curtea. La ce preţuri se vând în România
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările