Cât de bine îţi cunoşti corpul? Zece întrebări despre anatomia umană ale căror răspunsuri este obligatoriu să le ştii

Cât de bine îţi cunoşti corpul? Zece întrebări despre anatomia umană ale căror răspunsuri este obligatoriu să le ştii

Test de cultură generală despre anatomia omului FOTO Adevărul

Vă propunem un test de cultură generală, cu întrebări uşoare şi medii, despre corpul uman. După ce parcurgeţi testul vă invităm să scrieţi, la comentarii, câte răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Care este cel mai lung os al corpului uman?
a) omoplatul
b) sternul
c) femurul

2. În ce zonă a corpului se află muşchiul sternocleidomastoidian?
a) a burţii
a) a picioarelor
c) gâtului

3. Cum se mai numesc leococitele?
a) globule roşii
b) globule albe
c) limfă

4. Câte perechi de coaste au, în mod normal, oamenii?
a) 10
b) 12
c) 14

5. Cum se numeşte cel mai important hormon al femeilor, echivalentul testosteronului la bărbaţi?
a) progesteron
b) cortizol
c) estrogen

6. Câte camere are inima?
a) 2
b) 4
c) 1

7. Care este cea mai mare arteră din corpul uman?
a) aortă
b) pulmonară
c) cavă

8. In cazul cui inima bate mai rapid?
a) a femeilor
b) a bărbaţilor
c) e la fel

9. Cum se numeşte muşchiul care desparte cavitatea abdominală de cutia toracică?
a) trapez
b) ileon
c) diafragmă

10. Câţi dinţi are un om adult?
a) 28
b)30
c) 32

Răspunsuri corecte

1 - c, 2 - c, 3 - b, 4 - b, 5 - c, 6 - b, 7 - a, 8 - a, 9 - c, 10 - c
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: