Canicula face primele victime la Iaşi. Un om a murit de la căldură, alţi trei sunt în comă

Canicula face primele victime la Iaşi. Un om a murit de la căldură, alţi trei sunt în comă

Ieşenii nu au putut fi salvaţi de echipajele de intervenţie FOTO Arhivă

Un ieşean a murit din cauza căldurii. Bărbatul a căzut pe stradă, în timp ce lucra la firma de salubrizare din Iaşi. Alţi trei bolnavi sunt internaţi în comă din cauza hipertermiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un ieşean s-a stins din viaţă în ultimele 24 de ore pe fondul temperaturilor caniculare. Bărbatul s-a stins din viaţă ieri la prânz, în timp ce se afla la serviciu. Victima în vârstă de 32 de ani, angajat al societăţii de salubrizare din Iaşi, a fost preluat de un echipaj de intervenţie cu o temperatură centrală de 43.3 de grade Celsius.

„Pacientul cu hipertermie severă a fost transportat din stradă în UPU, însă când a ajuns aici a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitat, dar din păcate fără rezultat. A”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Alte trei persoane din judeţul Iaşi sunt internate în prezent în stare de comă, la Spitalul „Sfântul Spiridon” şi la Spitalul de Neurochirurgie, din cauza hipertemiei.

„Aceşti trei pacienţi, un bărbat din Bivolari, altul din Târgu Frumos şi o femeie din Moşna, au lucrat la câmp, fiind preluaţi de echipaje SAJ şi SMURD cu hipertermii severe. Femeia prezenta şi hemoragie intracraniană, fiind transferată la Spitalul de Neurochirurgie cu prognostic rezervat. Bărbatul pe care l-a preluat SMURD de la Bivolari avea temperatură centrală de aproape 42 de grade şi până la prezentarea în UPU i-a scăzut la 39 de grade, după răcire cu gheaţă. Pacientul din Târgu Frumos avea la preluare o temperatură centrală de 43 de grade”, a mai explicat şefa UPU-SMURD.


În total, în ultima gardă din UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon” au ajuns 10 pacienţi cu lipotimii, căzuţi pe stradă din cauza căldurii. Trei dintre ei sunt cazuri sociale pentru care reprezentanţii spitalului încearcă să găsească adăpost.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările