Cafeaua în pahare de carton, la mare căutare pe timp de pandemie

Cafeaua în pahare de carton, la mare căutare pe timp de pandemie

Foto womenontop.ro

Iubitorii de cafea şi-au îndreptat atenţia, în contextul pandemiei de COVID-19, către coffee shop-uri, apelând la cafeaua servită în pahare de carton. Fenomenul se întâmplă din două motive: teama de boală şi restricţiile impuse restaurantelor/teraselor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dimineaţa, majoritatea ieşenilor, în drumul lor spre muncă, parcă merg după mirosul de cafea şi formează cozi în faţa coffee shop-urilor. Asta nu este o noutate dacă ne referim la dimineţile zilelor lucrătoare de dinainte de pandemie. 

Acum, pe timp de pandemie, indiferent de zi sau de oră, din ce în ce mai mulţi ieşeni aleg să-şi bea cafeaua aşa: pe stradă, din pahare de carton. Fie pentru a se trezi, fie pentru a sta la „un pahar de vorbă” cu altcineva. „E mai comod, dar şi mai sigur”, spun mulţi dintre ei. 
 
Astfel că, indiferent de oră, comercianţii cafelei în pahare de carton trebuie să fie pregătiţi să facă faţă numărului mare de cereri. „Nu mai există constante. Sunt zile în care dimineaţa nu e aşa aglomerat, dar e după-amiaza. Depinde de zile”, spune o angajată a unui coffee shop din Iaşi. 
 
Explicaţia ar fi că mulţi ieşeni încă lucrează de acasă, nefiind nevoiţi să plece dimineaţa spre locul de muncă. Astfel, s-a schimbat şi trendul produselor cumpărate. Cei mai mulţi au renunţat la cafeaua caldă pe care o cumpărau dimineaţa în drum spre muncă, în favoarea băuturilor cu gheaţă. 

Cu toate acestea, terasele din Iaşi încă sunt pline, mai ales în weekend-urile călduroase. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: