Bizara moarte a unui om de afaceri din Iaşi: interese ale clanului Corduneanu, bâlbâieli ale justiţiei, umilinţă pentru familie

Bizara moarte a unui om de afaceri din Iaşi: interese ale clanului Corduneanu, bâlbâieli ale justiţiei, umilinţă pentru familie

Nicolae Axinia locuieşte de un sfert de veac în Suedia şi face în prezent naveta în România pentru a afla cum a murit fratele său FOTO Ionuţ Benea

Rudele unul om de afaceri din Iaşi încearcă de mai bine de un an să afle circumstanţele în care acesta a murit în propria locuinţă. În tot acest timp, justiţia nici măcar nu a audiat toate părţile implicate în acest caz. La mijloc se pare că ar exista şi interese ale clanului Corduneanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acum mai bine de un an, omul de afaceri Constantin Leu murea pe un pat al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi. Ajunsese acolo în urma unui incident bizar, rămas neclar pentru autorităţi şi pentru familie şi acum. Constantin Leu locuia într-o vilă impetuoasă din Copou, alături de concubina sa, Mihaela C. 

La mijlocul lunii iunie 2013, iubita afaceristului chema ambulanţa acasă pentru a-l prelua pe bărbat. Avea şapte coaste rupte şi capul strivit. A urmat o intervenţie chirurgicală, însă în zadar. Medicii nu au mai reuşit să îl ţină în viaţă pe afacerist. 
 
Pe lângă durerea cumplită cauzată de moartea celui apropiat, pentru familie a urmat un nou chin. Cel cauzat de sistemul judiciar. Primele indicii de la faţa locului au arătat de la bun început că Constantin Leu ar fi putut fi victima unei infracţiuni cu violenţă. În tot acest timp, însă, concubina sa, Mihaela C., apropiată a clanului interlop Corduneanu, a susţinut contrariu: că bărbatul ar fi căzut pe scări, fiind victima unui accident. 
 
Naveta Suedia România pentru a afla adevărul
 
Familia nu a acceptat din capul locului această variantă. Şi-a pus încrederea în anchetatori că vor afla adevărul. În zadar însă. “Dosarul a fost preluat iniţial de secţia a 2 de Poliţie. Cei de acolo s-au mişcat foarte greu, ba chiar s-au comportat foarte urât cu noi când am mers la declaraţii. «Un om moare şi dacă alunecă pe o banană» mi-a spus la un moment dat un poliţist. Pe lângă modul nepotrivit prin care au înţeles să se comporte, nici nu au făcut nimic, au ţinut dosarul degeaba, fără a demara cercetările propriu-zise”, a spus, pentru “Adevărul”, Nicolae Axinia, fratele victimei Constantin Leu. 
 
Nicolae Axinia locuieşte în Suedia de mai bine de un sfert de veac. A ajuns acolo după o hărţuire extremă a regimului comunist. Acum, după 25 de ani de libertate, Axinia consideră că lucrurile nu s-au schimbat foarte mult în România. Cel puţin nu în ce priveşte sistemul judiciar. Sau dreptatea. De la moartea fratelui său Nicolae a stat mai mult pe drumuri. 

A venit la Iaşi aproape în fiecare lună pentru a vedea cum decurge ancheta din cazul fratelui său. În loc să plece cu răspunsuri de la poliţişti sau procurori, a plecat mai degrabă cu nervi sau cu neclarităţi. 
 
“De câte ori mă duceam îmi spuneau ba că nu au venit rezultatele de la IML, ba că trebuie să mai audieze martori. La un moment dat a venit sora mea din Iordania şi avocatul a sunat-o pe procuroarea pentru a o întreba când poate să dea declaraţie. Şi procuroarea i-a spus că dacă nu are nimic nou de spus faţă de ceilalţi martori să nu mai vină. Un magistrat nu are voie să se comporte în acest mod. Este inadmisibil”, ne-a mai spus Nicolae Axinia. 
 
În prezent, dosarul decesului lui Constantin Leu se află pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, făcându-se cercetări pentru moartea suspectă. Mai multe rude de-ale afaceristului au fost deja audiate, însă nu şi concubina acestuia, care are şi ea, în prezent, calitatea de martor. 

Mihaela C. Trăia împreună cu Leu de un an şi jumătate, vila din Copou fiind a bărbatului. Femeia a intentat şi un proces civil în care vrea să demonstreze că o tânără plecată în prezent în Italia ar fi fiica lui Leu. Respectiva “fiică” este căsătorită cu un nepot al fraţilor Corduneanu. 
 
“Mă lupt cu un sistem canceros. Dacă eram în Suedia până acum erau arestaţi şi poliţiştii şi procurorii. În cazul acesta nu au făcut nimic. Parcă nici nu îi interesează să afle cum a murit un om. E inadmisibil. Şi eu, şi familia mea, suntem umiliţi de un an de zile de acest sistem viciat”, a mai spus Nicolae Axinia. 
 
Citeşte şi: 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: