Beatrice Rancea poate părăsi Municipiul Iaşi, dar nu şi România. Decizia Tribunalului Iaşi

Beatrice Rancea poate părăsi Municipiul Iaşi, dar nu şi România. Decizia Tribunalului Iaşi

Beatrice Rancea    FOTO Arhiva Adevărul

A fost menţinută însă prevederea conform căreia îi este interzis să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele pentru care este cercetată, respectiv cea de manager.

Tribunalul Iaşi a admis marţi, 9 martie, contestaţia la controlul judiciar a fostului manager al Operei Naţionale Române din Iaşi, Beatrice Rancea. 
 
Astfel, s-a ridicat parţial controlul judiciar în cazul lui Beatrice Rancea. Managerul suspendat al Operei din Iaşi are voie să părăsească oraşul, dar nu şi limitele teritoriale ale României.
 
„(...) să nu depăşească limita teritorială a României fără încuviinţarea organelor judiciare în faţa cărora se află cauza – obligaţie menţionată la lit.a şi lit.f din ordonanţa procurorului emisă la data de 02.03.2021 în dosarul penal nr. 92D/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi”, se arată în decizia Tribunalului Iaşi. 
 
A fost menţinută însă prevederea conform căreia îi este interzis să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele pentru care este cercetată, respectiv cea de manager sau orice altă activitate care presupune exercitarea unor atribuţii similare.
 
„(...) să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele pentru care este cercetată (respectiv activitatea de manager sau orice altă activitate care presupune exercitarea unor atribuţii similare atribuţiilor de manager) – obligaţie menţionată la lit.d din ordonanţa procurorului, emisă la data de 02.03.2021 în dosarul penal nr. 92D/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi”, se mai arată în decizia Tribunalului din Iaşi. 
 
Beatrice Rancea este cercetată într-un dosar de evaziune şi folosire frauduloasă a banilor, cu un prejudiciu estimat la 5.000.000 de lei. 
 
În context, Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a dispus suspendarea contractului de management încheiat cu Beatrice Rancea pentru Opera Naţională Română din Iaşi. 
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările