Şmecher cu Audi cuminţit de judecători. Măsura rară dispusă pentru şoferul prins în comă alcoolică a sfidat pe toată lumea

Şmecher cu Audi cuminţit de judecători. Măsura rară dispusă pentru şoferul prins în comă alcoolică a sfidat pe toată lumea

Şoferul a fost condamnat cu executare

Un tânăr de 31 de ani din judeţul Bacău a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare după ce s-a urcat băut la volan. Adrian Ionuţ Roşca, fost Nistor, a fost găsit vinovat de conducere sub influenţa alcoolului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adrian Roşca a comis fapta în data de 4 ianuarie 2015, aproape de ora 5 dimineaţa, atunci când a condus un Audi A8 având o alcoolemie foarte mare, de 2,10 g‰ alcool pur în sânge. Înainte de a fi testat, individul a fost implicat într-un scandal în faţa clubului Skin din Iaşi. După ce a ieşit din club, a urcat la volan şi a lovit două taximetre, fiind oprit de taximetrişti să fugă de la faţa locului.

„În faţa medicului, inculpatul a declarat că a consumat in intervalul 22.00 - 05.00 trei sticle de bere marca Corona, de 330 mililitri, şi nu a consumat alimente“, se arată în motivarea sentinţei. Individul nu s-a prezentat la audieri şi nici nu a oferit adresa corectă la care locuieşte, pentru a fi citat.

„Instanţa apreciază că scopul pedepsei aplicate inculpatului poate fi atins doar prin executarea acesteia în regim de detenţie, ţinând cont de comportamentul inculpatului înainte şi după săvârşirea faptei, considerând că în mod neîndoielnic reabilitarea soci­ală a acestuia poate fi realizată doar prin executarea pedepsei închisorii potrivit naturii ei“, au motivat judecătorii, care i-au interzis individului să mai conducă timp de cinci ani.

Sentinţa nu este însă definitivă, şi poate fi atacată cu apel.  E una dintre puţinele decizii de acest gen pronunţată la laşi, în ultimii ani, de regulă, judecătorii considerând că şoferii care conduc beţi se pot reeduca prin pedepse la închisoare cu suspendare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: