Un fenomen tulburător ia amploare în Hunedoara: tinerii prăbuşiţi în plină zi sub efectul drogurilor „Zombie”

Un fenomen tulburător ia amploare în Hunedoara: tinerii prăbuşiţi în plină zi sub efectul drogurilor „Zombie”

Tineri suspectaţi că au consumat substanţe cu efect psihoactiv.

În mai multe zone din Hunedoara, localnicii se plâng că aproape în fiecare zi găsesc la intrarea în blocuri tineri drogaţi, întinşi pe treptele de beton. Consumul acestor substanţe a crescut vertiginos în ultimii ani în Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

În spatele unui bloc turn din cartierul Micro 5 al Hunedoarei, aproape zilnic – spun localnicii - întâlnesc tineri aflaţi în stare de semiconştienţă din cauza consumului de unor amestecuri de substanţe, aşa numitele droguri „zombie”. În plină zi, victimele lor pot fi văzute deseori întinse pe treptele de la intrarea în scările de bloc, incapabile să se mişte sau să comunice cu cei din jur.

„Am sunat de mai multe ori la Poliţie, pentru că ne este teamă de reacţiile pe care aceştia le pot avea faţă de cei care trec pe lângă ei şi ne deranjează mizeria pe care o fac şi priveliştea pe care o oferă. Nu ne simţim în siguranţă, nici noi, nici copiii noştri. Ultima dată am sunat la Poliţia Locală, şi mi s-a spus că nu este în atribuţiile lor să intervină”, povesteşte o hunedoreancă. Astfel de scene pot fi văzute şi în alte zone ale municipiului, iar numărul tinerilor care ajung la Urgenţe după ce au consumat substanţe cu efecte halucinogene a crescut vertiginos. Unii sunt aduşi în stare de comă la spital, după ce au fost ridicaţi de pe trotuare, din parcuri sau scări de bloc.

Pentru medici a devenit o adevărată provocare să depisteze compoziţia amestecului toxic ingerat sau fumat de victimele consumului de droguri.

Medicul legist Dan Mărculescu afirma că în prezent industria drogurilor are o dinamică foarte mare, încât apar în mod continuu noi şi noi substanţe cu efecte psihoactive, unele greu de identificat spre deosebire de cannabis sau amfetamine, pentru care există metode speciifice de analiză.

Unii dintre consumatori au învăţat să îşi fabrice singuri drogurile „legale”, folosind seminţe ale unor plante cu efecte halucinogene ca zorelele, ciumăfaia (datura) sau leandrul, adesea amestecate cu alcool sau medicamente. Efectele lor pot fi tragice.

„Tulburările cauzate de consumul de droguri subminează relaţiile cu persoanele apropiate, deteriorează viaţa familială şi pot ruina oportunităţile copiilor şi tinerilor de educaţie şi angajare. Impactul acestora se resimte în comunităţi, sistemele de justiţie penală şi în întreaga societate”, informează Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara.

Potrivit unui raport al instituţiei, numărul consumatorilor de substanţe cu efecte psihoactive a crescut vertiginos în ultimii ani, în judeţul Hunedoara, iar în fiecare an zeci de tineri cu intoxicaţii grave ajung la urgenţele spitalelor locale.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Cine sunt traficanţii care aprovizionau Valea Jiului cu droguri. Zeci de tineri au bătut zilnic la uşa Georgianei, cea mai faimoasă vânzătoare de cannabis

Cum a eşuat afacerea interlopului care a vrut să se îmbogăţească din droguri luate de pe Darknet. A ajuns falit la închisoare

Trecutul sumbru al unui fost poliţist român: sex şi filme porno cu adolescenţi dependenţi de droguri. „A vrut să-i ajute să realizeze ceva util şi bun în viaţă“


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: