PORTRET: Alexandra Oprea, mica artistă a picturii pe faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Oprea
Alexandra Oprea

Tânăra a început să picteze feţele participanţilor la evenimentele din oraş în urmă cu doi ani şi vrea să studieze artele, în paralel cu economia.

PROFIL
Născută. 12.01.1990, Hunedoara.
Educaţie. Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea de Vest, Timişoara.
Familie. Singură la părinţi.

Talentată la desen, portretistică şi amatoare de pictură şi icoane pe sticlă, Alexandra a avut de ales între studii universitare în domeniul economic şi o facultate de arte. În cele din urmă, a ales prima variantă, care era mai puţin costisitoare. Nu a renunţat, însă, la ideea de a studia designul de ambient.
„La două facultăţi am dat: economie şi administrarea afacerilor şi arte, însă la a doua specializare am picat pe locurile cu taxă, din cauza desenului tehnic, unde recunosc că nu m-am pregătit suficient. Tatăl meu nu a fost de acord să studiez arte, însă mama, ştiind că asta îmi place foarte tare, mă încurajează să încerc la anul din nou şi să fac, în paralel, ambele facultăţi”, a povestit tânăra.

A „debutat” la Sighişoara
Spune că dacă va fi să devină economist, atunci va fi o „business woman”, iar în timpul liber se va ocupa de pictură pe faţă (n.r. face painting). Face asta de câţiva ani buni, după ce a descoperit pe internet câteva fotografii extraordinare cu creaţii gen body painting, care au inspirat-o.
„Prima oară am făcut pictură pe faţă acum doi ani, în timpul Festivalului de la Sighişoara. Îmi luasem acuarelele speciale cu mine, în ideea că voi încerca şi eu, dacă se va ivi ocazia, iar prima mea clientă a fost o profesoară, care mă ameninţa permanent, pe jumătate râzând, că mă va costa scump dacă pictura nu va ieşi bine”, şi-a amintit Sandi. Apoi, la liceul unde a învăţat Alexandra, Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu”, s-a organizat o petrecere de Halloween, iar Sandi, aşa cum îi spun prietenii, a venit cu ideea să îi picteze pe faţă pe toţi participanţii. Cel mai mult a lucrat, însă, la Serbările Cetăţii, la Deva.
„Ore în şir nu m-am ridicat de pe scaun, am avut o mulţime de clienţi şi pot să spun că, în mod cu totul neaşteptat, cei mai cuminţi sunt copiii. Adulţii sunt, întotdeauna, foarte agitaţi. La început părinţii spun: <Sigur copilul meu nu va sta liniştit>, şi apoi se miră cât de serioşi sunt micuţii”.

Vrea să facă şi body painting
În viitorul apropiat Alexandra, pe care o poţi întâlni la toate evenimentele importante organizate în Hunedoara, de la Zilele Castelului, până la Festivalul Cadourilor de Crăciun, spune că vrea să facă şi body painting, iar cu ajutorul unui prieten pasionat de fotografie, să imortalizeze creaţiile. Şi, deşi e foarte critică în tot ceea ce face, îndrăzneşte să se gândească şi la o expoziţie, pe care intenţionează să o verniseze la galeria de arte.

Întrebări şi răspunsuri

Vrei să profesezi la Timişoara sau te întorci acasă?
Dacă voi reuşi să îmi găsesc un job la Hunedoara mă voi întoarce. E drept că la Timişoara sunt mai multe oportunităţi, dar mie Hunedoara îmi place mult. Cred ca este cel mai verde oraş.

Ce alte pasiuni mai ai?
Îmi place foarte mult arhitectura clădirilor vechi, iar din acest punct de vedere oraşele mele preferate sunt Bruxelles şi Paris. Îmi place şi designul vestimentar, dar în domeniul acesta e destul de greu să reuşeşti fără bani şi relaţii.

Ce-i place
„Acum, că mi-a luat tata o placă, îmi place să fac snowboarding. Şi ador să lucrez cu copiii. Până la urmă, poate că ar fi trebuit să îmi aleg o astfel de meserie, însă vom vedea pe parcurs ce se va mai întâmpla”, a spus Sandi.

Ce nu-i place
„Cred că nu m-am născut în secolul potrivit. Mi-ar fi plăcut să trăiesc în secolele 18-19, când relaţiile erau marcate de eleganţă şi politeţe, nu-mi place căldura şi mă deranjează când sunt întreruptă, în timp ce lucrez la ceva”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite