VIDEO Pacientul cu coronavirus din Deva a fost adus la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Pacientul cu coronavirus din Deva

Pacientul depistat cu coronavirus în Deva a fost transportat, vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul caz pozitiv cu virus Corona (COVID-19) în judeţul Hunedoara este un bărbat de 45 de ani din Deva, care s-a întors din Italia, regiunea Lombardia în data de 26 februarie 2020.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, acesta a respectat indicaţiile pe care le-a primit la intrarea în România şi s-a aflat în izolare la domiciliu din data de 26 februarie 2020. El nu a părăsit domiciliul în toată această perioadă. În data de 5 martie 2020 a prezentat cefalee, fapt pentru care a solicitat consult la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean de Urgenţă din Deva, unde a fost trasportat cu o ambulanţă. S-au respectat procedurile stabilite de către Ministerul Sănătăţii, a fost consultat într-un salon izolat.

 


„Deoarece prezenţa febra 37,6⁰C s-a solicitat recoltarea unei probe pentru determinarea prezenţei virusului COVID 19. S-a recoltat proba de către personalul Direcţiei de Sînătate Publică Hunedoara, care a fost trimisă pentru confirmare la un laborator din Cluj Napoca. Pacientul a fost internat în secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean Deva, într-un salon izolat, nu a prezentat agravarea stării de sănătate. În după-amiaza zilei de 6 martie 2020 s-a primit confirmarea testului de la laboratorul din Cluj Napoca. S-a transportat pacientul conform procedurii stabilite de Ministerul Sănătăţii la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. S-a demarat anchetă epidemiologică, conform procedurii”, a informat medicul Cecilia Birău, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

 

 

Membrilor familiei bărbatului şi celor care au intrat în contact cu acesta li se vor recolta probe biologice.


Mai puteţi citi şi:

Amenzi usturătoare pentru doi deveni întorşi din Italia care nu au respectat măsurile anti-coronavirus

Ironiile unui preot despre coronavirus: „Mai predispuşi la îmbolnăvire sunt cei care toată ziua stau cu ochii beliţi la TV“

Spitalul din Hunedoara, în carantină. „Nimeni nu va putea intra sau ieşi în afara personalului de serviciu”

Suspiciunea de coronavirus  în cazul femeii din Deva, infirmată. Pacienta, întoarsă din Thailanda în 13 februarie, este testată pentru gripă sezonieră

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările