Mistreţi folosiţi ca momeală vie pentru câinii de vânătoare ai unui tânăr. Ce s-a întâmplat cu ei VIDEO

Mistreţi folosiţi ca momeală vie pentru câinii de vânătoare ai unui tânăr. Ce s-a întâmplat cu ei VIDEO

Descinderi la locuinţa tânărului care folosea mistreţii ca momeli vii. FOTO: IPJ Hunedoara

Un tânăr a fost reţinut de poliţişti pentru rele tratamente aplicate animalelor, după ce a folosit doi mistreţi drept momeală vie, pentru câinii săi de vânătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un tânăr de 20 de ani, din localitatea Roşcani (comuna Dobra) este acuzat că în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, a antrenat şi a dresat câini de vânătoare pe animale vii, respectiv pe mistreţii (metis), pe care acesta îi deţinea în gospodăria familiei.

Magia naturii pe o baltă plină de gunoaie. Familie de lebede din iaz, „adoptată” de localnici VIDEO

FOTO Păsările sălbatice au ocupat lacul de acumulare de pe Strei. Spectacol în sanctuarul naturii

„Poliţiştii din cadrul Biroul pentru Protecţia Animalelor Hunedoara s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate animalelor şi au emis, în data de 26 aprilie 2021, un ordin de punere în adăpost a celor două exemplare din specia mistreţ. Faţă de tânărul de 20 de ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate animalelor, acesta urmând a fi prezentat magistraţilor, în vederea luării măsurilor legale”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Imagini VIDEO: IPJ Hunedoara

Cele două animale care au fost folosite la dresajul câinilor de vânătoare (pentru controlul agresivităţii pe animale vii) au fost preluate printr-un ordin de punere în adăpost care fost înaintat către Consiliul Judeţean Hunedoara, care l-a pus în executare prin relocarea animalelor în menajeria Parc Bejan, aparţinând Primăriei Municipiului Deva, a precizat reprezentantul IPJ Hunedoara.


Foto: IPJ Hunedoara

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cal bătut şi abandonat pe o stradă din Vulcan. Poliţiştii şi Protecţia animalelor au fost chemaţi în ajutor

Podul verde al Autostrăzii Lugoj - Deva. Cum a ajuns ecoductul pentru animale, la doi ani de la construcţie VIDEO

Adăpost de animale controlat de Poliţie. Administratorii au primit o amendă consistentă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările