Mănăstirea Prislop va avea drum modern în 2015. Reabilitarea şoselei va fi realizată din fonduri de la CJ Hunedoara

Mănăstirea Prislop va avea drum modern în 2015. Reabilitarea şoselei va fi realizată din fonduri de la CJ Hunedoara

Drumul spre Mănăstirea Prislop va fi modernizat. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Drumul judeţean 687 K Bretea Streiului – Mănăstirea Prislop va fi reabilitat şi modernizat din fonduri de la Consiliul Judeţean Hunedoara. Este o prioritate în ce priveşte investiţiile derulate în 2015 de CJ Hunedoara, iar fondurile vor veni de la bugetul administraţiei judeţului, pentru că Uniunea Europeană nu va acorda finanţare proiectului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 15 kilometri ai drumului judeţean 687 K Bretea Streiului – Silvaşul de Jos – Silvaşul de Sus – Mănăstirea Prislop vor fi reabilitaţi în 2015, au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara.

“Zeci de mii de pelerini vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca şi întâmpină mari dificultăţi pe acest drum. DJ 687K va fi lărgit pentru a asigura o fluenţă a traficului rutier în zonă”, a declarat Dorin Gligor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Finanţarea pentru proiectul de modernizare a DJ 687 K va fi asigurată de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Vicepreşedintele CJ Hunedoara a afirmat astăzi că sunt şanse minime ca proiectul de modernizare a şoselei să fie finanţat de Uniunea Europeană.

În timp ce tronsonul dintre Bretea Streiului şi Silvaşul de Jos nu este circulat, fiind aproape inaccesibil, ultimii şapte kilometri ai şoselei spre Mănăstirea Prislop, din satul Silvaşul de Jos până la mănăstire reprezintă, în fiecare weekend, unul dintre cele mai tranzitate tronsoane rutiere din judeţ. Carosabilul este îngust, iar marcajele rutiere lipsesc în unele locuri. Dorin Gligor susţine că şi parcarea mănăstirii va fi extinsă prin fonduri de la Consiliul Judeţean. Parcarea a fost însă lărgită deja în 2014, însă în zilele de sărbătoare s-a dovedit insuficientă pentru numărul mare al pelerinilor.


La Mănăstirea Prislop ajung săptămânal mii de oameni din toate colţurile ţării. Cei mai mulţi vin aici pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca. Duhovnicul născut în 29 septembrie 1910 în comuna hunedorană Vaţa de Sus a slujit la mănăstirea Prislop şi la mănăstirea Brâncoveanu din Munţii Făgăraş şi a fost unul dintre martirii închisorilor din regimul comunist.

După moartea sa, în 1989, Mănăstirea Prislop, unde a fost înmormântat, a devenit un loc de pelerinaj pentru creştinii din toate zonele ţării. Cel mai mare pelerinaj are loc în 28 noiembrie, când este comemorat părintele fostul stareţ, ctitor şi duhovnic de la Prislop. Mănăstirea se află la aproximativ 10 kilometri de oraşul Haţeg şi la 20 de kilometri de Hunedoara, aparţinând de satul Silvaşul de Sus (Haţeg).


Vă recomandăm şi:

VIDEO Mănăstirea Prislop şi-a schimbat înfăţişarea. Zăpezile au transfomat locul de pelerinaj într-un „colţ de Rai“

Pelerinii care ajung în aceste zile la Mănăstirea Prislop din Ţara Haţegului, locul unde este înmormântat duhovnicul Arsenie Boca, sunt întâmpinaţi de un peisaj impresionant, datorat zăpezilor care s-au aşternut peste dealurile care înconjoară mănăstirea

Mănăstirea Prislop se extinde. O clădire cu două etaje este construită la intrarea în lăcaşul părintelui Arsenie Boca

Mănăstirea Prislop şi-a schimbat înfăţişarea în ultimii ani. În complexul monahal unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca au fost construite mai multe clădiri, ultima dintre ele, aflată în şantier, va avea două etaje. Curtea a fost reamenajată, iar o parcare circa 200 de locuri a fost înfiinţată în vecinătatea mănăstirii.

Cruciada măicuţelor din Prislop împotriva micilor. Comercianţi alungaţi de la mănăstirea părintelui Arsenie Boca

Comercianţii au fost alungaţi din preajma Mănăstirii Prislop, după ce măicuţele din lăcaşul de cult în cimitirul căruia a fost înmormântat părintele Arsenie Boca s-au supărat pe cei care au vândut mici şi bere în zilele de post.

FOTO VIDEO Pelerinaj impresionant la mormântul lui Arsenie Boca

Peste 8.000 de oameni au venit în această dimineaţă la mănăstirea Prislop, pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca de la moartea căruia s-au împlinit 24 de ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările