Lacul blestemat, „martor” al celei mai cumplite crime, neelucidată de 12 ani. Povestea cadavrului din sacul plutitor

Lacul blestemat, „martor” al celei mai cumplite crime, neelucidată de 12 ani. Povestea cadavrului din sacul plutitor

Lacul Cozia. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

O crimă neelucidată de aproape 12 ani a transformat Lacul Cozia într-o zonă ocolită de localnici. Aici a fost găsit, într-un sac, cadavrul unui necunoscut, victimă a unei execuţii mafiote. Şi alte întâmplări bizare au dat bălţii ascunse în pădure o aură de loc blestemat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lacul Cozia se află la mai puţin de zece kilometri de municipiul Deva, însă a rămas un loc mai puţin accesibil turiştilor. Ultimii doi kilometri spre balta de la marginea satului Cozia străbat livezi şi păduri, iar drumul poate fi parcurs doar pe jos sau cu maşini şi motociclete de teren. Apele ascunse în mijlocul pădurii, în vecinătatea unei vechi exploatări miniere, atrag pescari la sfârşit de săptămână, însă localnicii ocoloesc ochiul de apă, din cauza unor întâmplări nefericite.

Misterul Lacului Cozia

Cea mai ciudată dintre ele s-a petrecut în urmă cu 12 ani. În duminica de 27 noiembrie 2005, câţiva pescari veniţi pe malul lacului au observat în apropiere de mal un sac de nylon. Unul dintre ei l-a agăţat cu undiţa şi l-a tras la mal. În interior se afla cadavrul unui bărbat, aflat în stare avansată de putrefacţie. Medicii legişti au constatat că victima, cu vârsta de 35 – 40 de ani, era decedată de mai multe luni. Poate chiar de un an, susţineau specialiştii. Urmele unor lovituri puternice au putut fi observate, la fel ca fracturile de coaste. Cadavrul fusese îndoit de la jumătate, legat fedeleş cu o cordelină, apoi cu un lanţ de macara şi îndesat în sac.

Cel care a vrut să şteargă urmele crimei ar fi ancorat sacul de o greutate, pentru a fi tras la fundul apei. Anchetatorii nu au putut stabili identitatea victimei, iar dosarul penal a rămas până în prezent cu autor necunoscut. O ipoteză lansată de autorităţi la scurt timp după descoperirea macabră a fost cea a victimei ucise în bătaie, însă nu a fost neglijată nici suspiciunea unui accident rutier, pe care cel care l-a cauzat a vrut să îl ţină sub tăcere. La începutul anilor 2000, în jurul Devei au avut loc mai multe crime şi acte de violenţă grave, rămase cu autori neidentificaţi. Cadavrul din balta Coziei a stârnit controverse, însă ancheta s-a dovedit ineficientă în a oferi răspunsuri.

Găsit decedat după trei luni
În martie 2014, un alt cadavru a fost scos la suprafaţa apelor Lacului Cozia. Marin Berbeceanu, un pensionar din Deva dat dispărut de familie în luna decembrie a anului precedent, s-ar fi înecat în apele Coziei. Suspiciuni au stârnit faptul că victima fusese rudă cu poliţistul Traian Berbeceanu, însă anchetatorii au stabilit că acesta nu a fost victima vreunei infracţiuni. Lacul Cozia, spun sătenii, a rămas un loc unde oamenii nu se aventurează să înoate. „S-au înecat mulţi aici şi de aceea le e teamă să intre în apele lui”, spune Mioara, o localnică din Cozia. Iar pentru că balta s-a format într-o zonă cu steril de la vechile mine, nici apa nu este considerată bună. Totuşi, pescarii laudă Lacul Coziei pentru bogăţia piscicolă şi pentru liniştea şi priveliştea acestuia.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Mărturia studentului care a căsăpit o familie de Mărţişor, după ce iubita l-a părăsit: „Am omorât trei oameni azi noapte. Faceţi ce credeţi de cuviinţă”

Amintirea unor crime înfiorătoare, comise în noaptea de 1 spre 2 martie 1979, continuă să rămână vie pentru mulţi dintre localnicii din Petroşani. În urmă cu exact 38 de ani, întreaga comunitate era şocată de cele trei asasinate săvârşite de un student, asupra fostei sale iubite şi a părinţilor acestora.

Durerea unei familii care şi-a pierdut fiul într-un atac mafiot: „De 13 ani aşteptăm ca ucigaşii lui Cosmin să fie găsiţi”

Familia unui tânăr mort în 2004, după ce interlopii mascaţi au atacat cu sticle incendiare benzinăria în care acesta lucra, aşteaptă de aproape 13 ani să afle cine sunt cei care i-au ucis copilul. Cel mai vechi dosar penal de omor rămas cu autor necunoscut în Hunedoara dezvăluie modul în care acţiona lumea interlopă a anului 2000.

Fieful prostituatelor, bântuit de cea mai cumplită crimă: tragedia şoferului atras de două minore şi ucis de proxeneţi

Amintirea unei crime înfiorătoare „bântuie” locurile de la marginea Orăştiei unde prostituatele obişnuiesc să îşi atragă clienţii. Aici, un şofer care a apelat la serviciile sexuale oferite de două minore a fost ucis în bătaie de proxeneţi. Dosarul dezvăluie amănunte despre modul în care ucigaşii bărbatului s-au chinuit, fără succes, să scape de cadavru şi de maşina în care acesta a fost omorât.

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: