Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara se întăreşte cu 60 de agenţi

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara se întăreşte cu 60 de agenţi

FOTO: IPJ Hunedoara.

Cei 60 de noi agenţi de poliţie din Hunedoara au depus jurământul de credinţă. Evenimentul a avut loc, joi, la sediul Poliţiei municipiului Deva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 60 de agenţi de poliţie care au promovat examenul de încadrare din sursă externă susţinut la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara au depus Jurământul de Credinţă.

Ceremonia oficială a avut loc joi dimineaţă la sediul Poliţiei Municipiului Deva. „Poliţia Română este puternică datorită şi prin oamenii care o alcătuiesc. Iar noii poliţişti nu vor face excepţie, pentru că au făcut dovada că pot şi au depus astăzi, în faţa noastră, Jurământul de credinţă, pentru care îi felicit şi le cer să nu uite niciodată momentul în care au depus acest jurământ, unitatea de poliţie în care au făcut acest lucru şi, cel mai important, să nu uite cei patru piloni pe care acest jurământ s-a clădit: respectarea Constituţiei (cu drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului); conduita corectă şi imparţială în aplicarea legilor ţării; îndeplinirea cu răspundere şi bună-credinţă a îndatoririlor;  păstrarea secretului profesional”, a precizat şeful IPJ Hunedoara, comisar şef de poliţie Liviu Gabriel Dumitru.

Depunerea jurământului de credinţă reprezintă unul dintre cele mai importante momente din carieră, pentru cei care au ales să îşi desfăşoare activitatea într-o unitate de poliţie, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara.  În perioada următoare, agenţii vor urma un curs intensiv de instruire în cadrul unităţilor de învăţământ ale M.A.I., după absolvirea căruia se vor alătura poliţiştilor. Ei vor fi repartizaţi la subunităţile din judeţ, pentru a completa deficitul de personal din cadrul structurilor de ordine publică (în mediul urban şi rural) şi poliţie rutieră.


Vă recomandăm şi:

Povestea lui Claudiu Ionescu, poliţistul înfrânt de sistem: „Mi-am dat seama că n-am cum să răzbat în jungla asta de mafioţi. Nu mai cred în dreptate“

În urmă cu 21 de ani, Claudiu Ionescu a intrat în Poliţia Română visând că va face dreptate şi va schimba lumea. Acum, a plecat din sistem şi recunoaşte că acesta l-a învins.

Scrisoarea de mâhnire a unui poliţist: „Suntem proscrişii ţării, nu putem folosi arma din dotare de teamă că vom fi târâţi prin tribunale de infractori”

Moartea poliţistului Gheorghe Ionescu, ucis de milionarul turc ce s-a urcat băut la volan şi l-a lovit intenţionat cu maşina, a stârnit reacţii aprinse în rândul poliţiştilor. Unul dintre poliţiştii hunedoreni care au luat atitudine după tragedia celui supranumit „Dulăul”, a dezvăluit într-o scrisoare deschisă problemele cu care se confruntă în prezent poliţişti.

Revoltă în IPJ Hunedoara: poliţistul care a cerut "să dăm foc palatelor mafioţilor" îşi acuză superiorii de abuzuri

Claudiu Ionescu, un inspector principal de poliţie, a intrat într-o adevărată luptă cu conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara. Poliţistul din Hunedoara susţine că a fost cercetat disciplinar pe nedrept după ce a dezvăluit problemele cu care confruntă instituţia şi, recent, a că a fost trimis abuziv la un control psihiatric.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: