Hunedoara: Artista care pictează orice pe maşini şi motociclete

Hunedoara: Artista care pictează orice pe maşini şi motociclete

Hunedoara: Artista care pictează orice pe maşini şi motociclete

Artista din Timişoara desenează pe maşini după ce s-a inspirat din emisiunea „Pimp my ride”.

Absolventă a Facultăţii de Arte, secţia Grafică, Linda Farcas a ales să practice o îndeletnicire încă rară în România, dar extrem de apreciată în Occident şi Statele Unite ale Americii. Timişoreanca este singura fată din ţară care practică la modul profesionist aerografia auto-moto. Vecinii tinerei s-au obişnuit să o vadă pe Linda urcând în casă cu câte o capotă de maşină în braţe.

Primul ei atelier a fost chiar o cameră din apartament, însă acum lucrează într-un service pentru motociclete. „Ideea de a face aerografie mi-a venit în 2005. Mi-a plăcut pentru că era la modă pe posturile TV care difuzau emisiuni despre modificări de maşini sau auto-customizing”, a spus Linda.

Lucrările costă între 50 şi 600 de euro


Înainte să se apuce de treabă, avea nevoie de instrumente speciale. În primul rând, îi trebuia un pistol special, care poartă numele de aerograf. „Am primit pistolul de la tata, din Austria, pentru că în România nu se găsea aşa ceva. Apoi îmi trebuia un compresor, destul de scump. Mi-am vândut maşina să pot face rost de bani să cumpăr toată aparatura de care am nevoie”, a mai spus artista.

Prima lucrare a Lindei a fost un schelet pe o aripă de motor. La început nu a luat bani pentru lucrări, a pictat capote, aripi de maşini sau căşti de motociclist. După ce a prins puţin curaj, a început să facă şi bani din această îndeletnicire. O lucrare costă între 50 şi 600 de euro, în funcţie de model, culori şi mărime.

„Aerografie se poate face pe orice. Pe hârtie, pânză sau metal, dar această artă e mult mai cunoscută pentru motoare şi maşini. Am avut probleme la început pentru că eram fată, iar bărbaţii nu aveau încredere să îşi lase maşinile sau motoarele pe mâna mea. Ştiţi cum se zice, maşina şi femeia nu se dau din mână”, a spus, râzând, Linda.

Sacrificiu

1.500 de euro este suma pentru care tânăra şi-a vândut autoturismul pentru a achiziţiona instrumentele  necesare. Acum lucrează cu vopsea folosită şi de celebrii „Pimp my ride”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: