Frizerul român devenit înger păzitor al sărmanilor dintr-un oraş din Anglia. Gestul său i-a impresionat pe englezi

Frizerul român devenit înger păzitor al sărmanilor dintr-un oraş din Anglia. Gestul său i-a impresionat pe englezi

Andrei Budai. FOTO: Mihai Şerban.

Andrei Budai (33 de ani) îi primeşte în salonul său de frizerie pe oamenii fără adăpost din oraşul englez Portsmouth şi le oferă servicii gratuite. Gestul său a impresionat comunitatea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Budai, un tânăr plecat din Hunedoara pentru a-şi împlini visele în Anglia, a devenit îngerul păzitor al oamenilor fără adăpost şi al cerşetorilor din oraşul Portsmouth.

Din vara anului trecut, Andrei administrează un salon de frizerie, iar de câteva săptămâni a decis să îşi ofere serviciile gratuit persoanelor în nevoie, din oraşul aflat în sudul Marii Britanii. Ideea i-a venit după ce a văzut mai multe clipuri de internet, în care alţi frizeri, cei mai mulţi din Statele Unite ale Americii, făceau astfel de gesturi pentru oamenii străzii.

În iniţiativa sa a colaborat cu un preot, care îi este client al salonului şi în a cărei biserică oamenii fără sprijin găsesesc în fiecare luni un loc unde pot dormi şi cina. De altfel, şapte biserici din Portsmouth oferă, fiecare în câte noapte a săptămânii, locuri de dormit persoanelor fără adăpost.

Andrei i-a vorbit preotului Marcin despre cum le-ar putea fi şi el de ajutor „homeless”-ilor, iar în scurt timp la uşa salonului său din Portsmouth au început să vină tot mai mulţi nevoiaşi.

„În câteva zile am tuns şi aranjat primii zece oameni fără adăpost, aduşi de părintele Marcin. Cei mai mulţi erau români, polonezi, scoţieni, dar şi englezi, oameni foarte de treabă, care îşi căutau de lucru, sărmani,  care aveau nevoie de un astfel de serviciu, însă nu şi-l permiteau”, a povestit Andrei Budai, pentru adevărul.ro.


FOTO: Malcolm Wells.

Povestea tânărului Andrei Budai a apărut într-un ziar din Portmouth, în care reprezentanţii bisericii relatau că membrii comunitatăţii oraşului s-au arătat foarte receptivi la acţiunile umanitare de sprijin a persoanelor nevoiaşe, al cărui număr este în creştere.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Românul din munţi care trăieşte ca un vraci dac. Şi-a învăţat cele opt fiice să cunoască secretele plantelor vindecătoare ale strămoşilor

Ruben Stănilă şi-a dedicat viaţa cunoaşterii puterilor vindecătoare ale plantelor, pe care a învăţat să le întrebuinţeze de la bătrânii satelor. Are opt fiice şi vrea să le lase moştenire zestrea tradiţiilor din vremurile arhaice.

Avram Iancu a cucerit Budapesta. Imaginea de poveste a românului care a înotat 1.200 de kilometri în Dunăre

Avram Iancu, românul care înoată în Dunăre de la izvoarele fluviului la vărsarea în Marea Neagră, a ajuns la Budapesta, după mai mult de 1.200 de kilometri parcurşi înot, fără costum de neopren. În capitala Ungariei, Avram Iancu a avut o primire neobişnuită.

Apariţie inedită la Castelul Corvinilor: românul care vede întreaga lume de pe tricicletă. A plecat din Spania spre India

Vlad Bulai, un călător mai puţin obişnuit, şi-a propus să vadă întreaga lume călătorind cu tricicletă. Bucovineanul a bătut la porţile Castelului Corvinilor, la capătul unei expediţii pornite din Spania.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările