Combinatul siderurgic din Hunedoara a suspendat producţia. Ce se întâmplă cu cei peste 600 de angajaţi

Combinatul siderurgic din Hunedoara a suspendat producţia. Ce se întâmplă cu cei peste 600 de angajaţi

FOTO: ARHIVĂ.

Combinatul siderurgic Arcelor Mittal Hunedoara şi-a suspendat producţia de la începutul lunii decembrie, a anunţat compania.

Ştiri pe aceeaşi temă

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a anunţat că a suspendat temporar, de la 1 decembrie, producţia la uzina siderurgică de la Hunedoara.

„Preţurile la energia electrică şi la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din România în ultimii ani, preţurile româneşti fiind semnificativ mai mari decât în alte ţări europene cu operatori importanţi în producţia siderurgică, precum Franţa şi Germania. Întrucât producătorii de oţel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oţel din import şi a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara - care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentând, aşadar, un cost major - nu mai este capabilă să concureze”, se arată în comunicatul companiei, potrivit Economica.net.

Uzina din Hunedoara are 640 de angajaţi şi 200 de contractori. Produce profile, ţagle rotunde şi corniere. Compania a acordat angajaţilor „şomaj economic”, iar reprezentanţi ei susţin că speră să găsească o soluţie care să abordeze problema preţurilor ridicate ale energiei electrice şi gazului natural şi să permită uzinei din Hunedoara să aibă un viitor durabil. ArcelorMittal a achiziţionat fabrica din Hunedoara în 2003, după ce din anii ’90 ea s-a aflat într-un declin prelungit.


Vă recomandăm să citiţi şi:

FOTO Povestea unor tragedii ascunse: cum mureau siderurgiştii pe şantierele combinatului din Hunedoara

FOTO Uzinele Hunedoarei, văzute din turnul castelului în urmă cu 70 de ani. Ce a rămas din ele în şapte decenii

FOTO „Supermuncitorii” din deceniile trecute: cum erau imortalizate chipurile oţelarilor şi ale minerilor 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: