Ce pagube au făcut vijeliile în judeţ: 12 localităţi au fost afectate, zeci de clădiri şi trei biserici au suferit distrugeri

Ce pagube au făcut vijeliile în judeţ: 12 localităţi au fost afectate, zeci de clădiri şi trei biserici au suferit distrugeri

FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Cea mai puternică furtună înregistrată în judeţ în acest an a provocat pagube însemnate în 12 localităţi. O parte dintre ele va fi acoperită din fonduri de la Guvernul României.

Ştiri pe aceeaşi temă

12 localităţi din judeţul Hunedoara au fost afectate de vijeliile înregistrate în 17 septembrie, potrivit unui raport al Prefecturii Hunedoara.

Au fost distruse acoperişurile unor blocuri, locuinţe şi instituţii publice, reţele electrice, drumuri naţionale, drumuri judeţene, străzi, staţii de autobuz, iar valoarea totală a pagubelor produse de calamităţile naturale la instituţiile publice se ridică la suma de 232.630 lei, potrivit reprezentanţilror Prefecturii. Daune au înregistrat şi sute de localnici, însă acestea nu pot fi acoperite din fonduri guvernamentale.

„Instituţia Prefectului a înaintat Guvernului României un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea sumei de 232.630 lei, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Hunedoara, precum şi Ministerului Afacerilor Interne, în vederea finanţării unor cheltuieli urgente şi neprevăzute, ca urmare a calamităţilor naturale produse în urma furtunii din data de 17 septembrie 2017”, a informat Prefectura Hunedoara.

VIDEO

Dacă hotărârea va fi adoptată, localităţile care vor beneficia de bani din Fondul de intervenţie vor fi: municipiul Deva (174.320 lei), Crişcior (2.280 lei), Hărău (8.000 lei), Şoimuş (7.600 lei), Vaţa de Jos (681 lei), Lăpugiu de Jos (16.400 lei), Baia de Criş (3.190 lei) şi Bulzeştii de Sus (7.584 lei). Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara, Postul de Poliţie Crişcior şi bisericile din Hărău, Vaţa de Jos şi Bulzeşti au mai solicitat fonduri pentru a acoperi pagubele produse de furtună.


 

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Imagini de coşmar după o vijelie puternică. Vântul a bătut cu 90 km/h şi a provocat un dezastru în cartiere

O vijelie de 30 – 40 de minute a produs distrugeri însemnate în Hunedoara şi Deva. Mai multe acoperişuri şi chiar zidul din BCA al unui bloc de locuinţe s-au prăbuşit sub presiunea vântului puternic.

FOTO Plan roşu activat la accidentul rutier grav al unui microbuz. 13 oameni au ajuns în spital, după impactul violent

Un accident rutier grav a avut loc pe Drumul Naţional 66, în localitatea Aninoasa, din Valea Jiului. Un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit, iar 13 oameni au fost răniţi. A fost activat planul roşu de intervenţie.

VIDEO Noaptea de coşmar a unui oraş întreg. Cum arată dezastrul de la fabrica de uleiuri după ore de luptă cu flăcările

Operaţiunile de stingere a incendiului de pe platforma industrială din Orăştie continuă şi în timpul nopţii. La peste şapte ore de când flăcările au cuprins o fabrică de uleiuri, focul nu a fost stins, peste 40 de pompieri intervin la locul incendiului, iar aproape 400 de oameni au fost evacuaţi.


 

citeste totul despre: