Castraveţii „suspecţi“ zac pe tarabe cu zilele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Arnăut se teme să nu i se strice marfa pe tarabă din cauză isteriei cauzate de bacteria E.coli
Viorica Arnăut se teme să nu i se strice marfa pe tarabă din cauză isteriei cauzate de bacteria E.coli

Isteria E.coli strică afacerile celor care bat sute de kilometri pentru a-şi vinde marfa. Pieţarii nu reuşesc să atragă clienţi nici atunci când scad preţurile la jumătate de frică să nu rămână cu castraveţii pe masă.

Viorica Arnăut este din Calafat, iar de două zile străjuieşte lângă o tarabă din piaţa centrală a Devei.

Femeia a venit din judeţul Dolj în Hunedoara cu speranţa că va lua bani frumoşi pe cele 500 de kilograme de castraveţi pe care i-a adus cu ea.

Nu reuşeşte, însă, să dea mai mult de jumătate de sac pe zi.

Iniţial i-am scos la vânzare cu doi lei, apoi am mai lăsat 50 de bani din preţ. Acum, îi dau şi cu un leu, dar nici aşa nu scap de ei. Am încercat chiar şi la en-gros, însă afacerea merge la fel de prost”, a declarat femeia.

Nici castraveţii “made in Hunedoara” nu par să aibă trecere. Cumpărătorii nu mai au încrederea de acum câteva săptămâni, când căutau doar produse autohtone.

Raul Jivan este din municipiul Brad şi se plânge că vânzările i-au scăzut cu aproape 50 la sută.

Dau maxim 20 de kilograme pe zi. Nu ştiu dacă bacteria E.coli e cauza, dar cert e că oamenii nu mai scot bani din buzunar pentru castraveţi”, a adăugat hunedoreanul (foto).

Raul Jivan

Situaţia este şi mai drastică în marile magazine. Reprezentanţii acestora spun că isteria E.coli a redus încasările cu 80 la sută. Cele 120 de kilograme vândute zilnic înainte sunt acum istorie şi înseamnă maximum10 kilograme pe zi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite