A murit Doina Ona, unul dintre cei mai apreciaţi dascăli, mentor pentru elevii pasionaţi de muzică

A murit Doina Ona, unul dintre cei mai apreciaţi dascăli, mentor pentru elevii pasionaţi de muzică

Doina Ona. Sursa foto: pagina personală de Facebook

Doina Ona, unul dintre cei mai apreciaţi dascăli hunedoreni, a murit Profesoara de pian a fost mentor pentru nenumăraţi elevi pasionaţi de muzica clasică.

A murit Doina Ona (63 de ani), unul dintre cei mai apreciaţi dascăli hunedoreni.

Medicul Lidia Dobrei a murit. Mesajul emoţionant al doctoriţei, din spital, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Scene cutremurătoare la înmormântarea maestrului Liviu Lăzărescu: „Ruşine! Ne-aţi amintit de prigoana comunistă”

Anunţul decesului a fost făcut de reprezentanţii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” la care dascălul a profesat începând din 1981. Apropiaţii săi au relatat că în 24 aprilie, ea fusese internată la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a spitalului din Sibiu, unde a fost intubată pentru a putea respira, însă viaţa ei nu a mai putut fi salvată.

Născută în judeţul Maramureş, Doina Ona a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj - Napoca, fiind specializată în muzică instrumentală şi muzică vocală. A fost mentor pentru nenumăraţi elevi, dirijor de cor şi unul dintre dascălii care i-au ajutat pe tinerii pasionaţi de muzică să obţină rezultate remarcabile în carieră. În 2018, a primit premiul „Mentor pentru excelenţa în educaţie”, în cadrul unei ceremonii organizate la Teatrul Odeon din Bucureşti, distincţie acordată unor dascăli şi antrenori care au descoperit şi au lansat tinere talente, le-au sprijinit primii paşi, atât intelectual, cât şi moral.

În anii trecuţi, Doina Ona a înfiinţat şi o organizaţie neguvernamentală Piano “Modus Vivendi”, prin intermediul căreia a organizat la Deva o mulţime de concerte şi evenimente dedicate muzicii clasice.

Mai puteţi citi şi:

Alegeri locale parţiale în trei comune din judeţul Hunedoara. Primarii acestora au murit în ultimele luni

Tragedie cumplită: un copil de trei ani s-a înecat în râul Cerna. Trupul i-a fost găsit după ore de căutări

Un medic a murit infectat cu SARS-CoV-2. Gabriela Todorescu a ajuns la ATI, dar nu a mai putut fi salvată

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările