Încă un primar îşi propune municipiul în „Alianţa Vestului”, alături de Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea şi Arad: „Va trebui să ne mişcăm repede”

Încă un primar îşi propune municipiul în „Alianţa Vestului”, alături de Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea şi Arad: „Va trebui să ne mişcăm repede”

Municipiul Deva. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Primarul Devei anunţă că a făcut primele demersuri pentru o colaborare cu marile oraşe din Ardeal, pentru atragerea fondurilor europene, direct de la Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Oancea, primarul Devei, susţine că a discutat cu primarul Ilie Bolojan, despre un parteneriat între Primăria Deva şi Primăria Oradea şi despre o posibilă aderare a Devei la „Alianţa Vestului”, după ce primarii din Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Timişoara au decis să pună bazele unei colaborări speciale pentru a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles, fără imixtiunea Ministerului Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice. Această asociere a primit denumirea generică de „Alianţa Vestului”.

„Deva se înscrie în mod natural, prin poziţia geografică, în proximitatea acestui Patrulater al Vestului, iar avantajele aderării noastre la această asociere sunt evidente. După cum spuneau şi colegii mei, va trebui să ne mişcăm repede, pentru că sunt nişte proceduri care trebuie urmate şi trebuie să fim organizaţi în aşa fel încât să putem deja accesa fonduri comunitare în exerciţiul 2021-2027. Sunt mai multe surse de finanţare din fonduri europene şi vrem să ajungem să accedem la ele în timp util”, a declarat primarul Florin Oancea.

El a mai susţinut că această „Alianţă a Vestului” este un demers inovativ, menit să ofere noi oportunităţi în iniţierea unor proiecte majore de infrastructură.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Încă un oraş din Ardeal vrea să intre în „Alianţa Vestului“. „Vrem să luăm bani direct de la Bruxelles, fără a mai depinde de Bucureşti“

Cum a eşuat „promenada” din centrul istoric al municipiului. Zona turistică a fost interzisă degeaba maşinilor

Prima parcare cu plată din municipiu. Ce taxe vor fi impuse şoferilor pe locurile amenajate în centrul istoric

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: