22 de afgani au ocupat două parcări de pe Autostrada A1. Şoferii uluiţi au chemat Poliţia

22 de afgani au ocupat două parcări de pe Autostrada A1. Şoferii uluiţi au chemat Poliţia

FOTO: IPJ Hunedoara.

22 de cetăţeni agfani au fost interceptaţi de poliţişti în două parcări de pe A1, pe raza judeţului Hunedoara, după ce mai mulţi şoferi au sunat la 112.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, în jurul orei 05:30, Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de un şofer cu privire la faptul că mai multe persoane de naţionalitate străină se află într-o parcare de pe autostrada A1,  în zona localităţii Holdea.

Acestea aşteptau, cel mai probabil - susţin poliţiştii, să fie luate sau să poată urca pe ascuns în remorcile unor autocamioane, pentru a putea trece frontiera sau pentru a ajunge în zona frontierei de vest de unde ar fi urmat să treacă ilegal în Ungaria.

„La locul indicat s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi, care au desfăşurat activităţi de  identificare, control corporal şi al bagajelor şi conducere a celor în cauză la sediul Biroului Imigrări Hunedoara. În acest caz, poliţiştii şi jandarmii au identificat 10 bărbaţi de naţionalitate afgană, care se aflau pe teritoriul României în calitate de solicitanţi de azil. Tot astăzi, în jurul orei 06:25, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia au fost sesizaţi telefonic de un conducător auto, cu privire la faptul că mai multe persoane de altă naţionalitate au pătruns în remorca unui autotren care staţiona într-o parcare de pe autostrada A1, în zona comunei Ilia (n.r.: au rupt sigiliul remorcii şi au intrat în interior).

La locul indicat s-au deplasat poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Ilia, care au depistat 12 persoane de naţionalitate afgană (printre care şi un minor în vârstă de 10 ani)”, a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.


Poliţiştii le-au cumpărat mâncare afganilor. FOTO: IPJ Hunedoara.

Doi dintre ei nu aveau încălţăminte

Cetăţenii afgani, care au plecat din centrele de azil de bună voie, au fost conduşi la sediul la sediul Biroului Imigrări Hunedoara, pentru efectuarea verificărilor specifice şi dispunerea măsurilor legale.

„Cei 22 de cetăţeni afgani au declarat că ar fi plecat din centre de azil din estul si sudul ţării, cu intenţia de a ajunge în  state din vestul Europei. Au primit, din partea poliţiştilor şi a jandarmilor alimente, apă, ceai cald, dar şi haine şi încălţăminte (doi dintre aceştia nu aveau încălţăminte). După finalizarea procedurilor legale, 17 dintre afgani vor fi îndrumaţi către centrele de azil, iar faţă de alţi cinci se va lua măsura introducerii în centre de custodie publică, întrucât, după verificări, s-a stabilit că le-au fost respinse cererile de azil si nu au părăsit voluntar teritoriul României în termenul legal”, a informat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor, unii dintre afgani aveau în loc de încălţăminte pungi de plastic în picioare, erau înfometaţi şi însetaţi. Ar fi fost abandonaţi de cei care le-au promis că îi duc spre frontiera de vest.


Mai puteţi citiţi şi:

Cât va sta în închisoare odiosul asasin din Lupeni, care şi-a măcelărit fosta iubită în centrul Timişoarei

Splendoarea unui loc tainic din Ţinutul momârlanilor, unde oamenii trăiesc ca în vremea strămoşilor VIDEO

Cum a fost distrusă definitiv calea ferată Deva - Brad, mega-proiectul realizat în cinci decenii VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările