REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Record pentru judeţul Giurgiu: peste 120 de note maxime. Aproape 100 sunt la matematică!

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Record pentru judeţul Giurgiu: peste 120 de note maxime. Aproape 100 sunt la matematică!

Record la Giurgiu: 122 de note de zece la "Capacitate" în 2013 / FOTO Bogdan Vladu

Sâmbătă, 29 iunie 2013, au fost afişate la avizierele şcolilor primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională 2013 (Examenul de Capacitate 2013). Înainte de contestaţii, aproximativ 2.000 dintre cei 2.700 de elevi giurgiuveni care au susţinut examenul au obţinut cel puţin nota 5,00. Un adevărat record al notelor de zece s-a consemnat la matematică: 95 de candidaţi au obţinut nota maximă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă de obicei matematica oferea frisoane elevilor care făceau pasul de la gimnaziu către liceu, de această dată „proba de foc” a adus un procent al notelor de cel puţin 5,00 de 72,56% şi un record al notelor de zece: 95!

„Nu este nicio greşeală. În judeţ avem 95 de note de zece la matematică. Explicaţia poate fi dată de faptul că subiectele au fost mai uşoare decât de obicei” a declarat pentru „Adevărul” purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Giurgiu, prof. Georgeta Stănescu.

Nu numai profesorii au recunoscut faptul că subiectele la matematică au fost unele uşoare, ci şi părinţii sau cei direct implicaţi la examen.

„La matematică mă aşteptat să fie mai greu şi culmea, din prea multă concentrare am greşit la subiectele cele mai simple” declara sâmbătă un elev al Şcolii „Academician Marin Voiculescu” care tocmai îşi consulta notele obţinute la examenul de Evaluare Naţională.

45 de contestaţii
De cealaltă parte, proba de limba şi literatura a oferit „numai” 27 de note de zece, însă procentul celor care au obţinut note de cel puţin 5,00 a fost superior celui de la matematică: 77,06%.

Conform purtătorului de cuvânt al ISJ Giurgiu, la nivelul judeţului există 45 de contestaţii: 17 la matematică şi 28 la limba şi literatura română.

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Naţională 2013 (examenul de Capacitate 2013) se vor afişa la avizierele şcolilor pe 3 iulie, urmând ca listele complete, cu notele şi ierarhia elevilor la nivel naţional, în urma examenului de Evaluare Naţională 2013, să fie publicate pe 4 iulie, pe site-ul Ministerului Educaţiei, dedicat admiterii la liceu: admitere.edu.ro. De asemenea, rezultatele vor putea fi urmărite pe adevarul.ro, pentru fiecare judeţ în parte. Sâmbătă, 29 iunie 2013, la ora 16.00, la şcolile din judeţul Giurgiu au fost afişate doar primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţională, iar în seara aceasta, până la orele 22.00, se primesc contestaţii.

Pe aceeaşi temă:

Rezultate Evaluare Naţională 2013 Giurgiu. Primele date vor fi publicate sâmbătă, la ora 16.00

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Giurgiu

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 O singură medie de 10 la cea mai bună şcoală giurgiuveană GALERIE FOTO

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Cum pot contesta părinţii notele

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Scandal la Capacitate: barem cu erori la Matematică

Propunere: filieră tehnologică, pe lângă cea teoretică, începând cu clasa a V-a


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările