EXCLUSIV Ioan Tătăran este noul antrenor al Astrei II Giurgiu

EXCLUSIV Ioan Tătăran este noul antrenor al Astrei II Giurgiu

Ioan Tătăran (foto Bogdan Vladu)

Surpriză de proporţii la reunirea de luni, 9 ianuarie, a echipei de fotbal Astra II Giurgiu. Antrenorul Imilian Şerbănică a fost anunţat de conducere că nu mai face parte din organigrama clubului, fiind înlocuit cu Ioan Tătăran.

Obiectivul lui Ioan Tătăran la malul Dunării, pe lângă salvarea de la retrogradare, este întinerirea echipei şi pregătirea jucătorilor pentru FC Astra.

Cel care l-a adus pe Tătăran la formaţia giurgiuveană este preşedintele Astrei Ploieşti, Petre Buduru, cu care tehnicianul a mai colaborat în trecut la Farul Constanţa.

“Am venit la solicitarea domnului Buduru. Ştiu că la Astra există un proiect pe termen lung. Ieri am discutat inclusiv cu antrenorul primei echipei, Conceicao, şi cu managerul Mario Branco şi voi aplica în linii mari sistemul de joc folosit de echipa mare” a declarat pentru „Adevărul“ Ioan Tătăran.

Acesta se declară adeptul fotbalului spectacol susţinând că nu se va mulţumi doar cu rezultatele pozitive.

„Pentru mine în momentul de faţă este un handicap pentru că nu cunosc echipa, însă peste trei-patru zile mă voi familiariza şi voi discuta cu fiecare jucător în parte. Sunt un antrenor căruia îi place dinamica, spectacolul şi, bineînţeles, rezultatul pozitiv“.

Referitor la situaţia ingrată a echipei (aflate actualmente pe locul 12, retrogradabil, în clasament) Ioan Tătăran spune că va fi un retur de foc însă are convingerea că Astra II Giurgiu are puterea să scape din zona minată a clasamentului.

“Va fi un retur foarte greu pentru că echipele sunt echilibrate însă şi cu ajutorul echipei mari putem reveni”.

Noul tehnician susţine că, pe lângă jucătorii trimişi de la echipa  mare, va insista pentru aducerea unor jucători tineri. “Urmează să se stabilească jucătorii care vor ajunge la echipa a doua. În afară de aceştia vor mai veni 3 sau 4 jucători tineri, de perspectivă” a mai spus Ioan Tătăran.

Fotbalist excelent, antrenor modest

Ioan Tătăran s-a născut pe 17 octombrie 1961 în municipiul Baia Mare. A evoluat şapte sezoane în Divizia A între anii 1980-1992, îmbrăcând tricoul formaţiilor FC Baia Mare, Steaua Bucureşti, Farul Constanţa şi Gloria Bistriţa. A bifat 162 de prezenţe şi 12 goluri pe prima scenă a fotbalului românesc evoluând pe postul de fundaş central. Tătăran are în palmares un titlu naţional şi o Cupă a României, ambele cucerite în sezonul 1983/1984 cu Steaua.

S-a retras din activitate în anul 1994, dedicându-se muncii de antrenor însă până în acest moment nu s-a ridicat la nivelul atins ca jucător. A antrenat, printre altele, formaţiile FC Baia Mare, Unirea Dej, Arieşul Turda, SESO Câmpia Turzii şi Delta Tulcea.

Ultima funcţie pe care Ioan Tătăran a avut-o în fotbal a fost aceea de director tehnic al echipei FCMU Baia Mare (Liga a II-a, Seria a II-a) de unde a fost îndepărtat în toamnă din cauza rezultatelor slabe înregistrate de echipa maramureşeană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările