Episcopia Giurgiului, pregătită să pună la dispoziţie spaţii pentru carantină sau pregătirea hranei

Episcopia Giurgiului, pregătită să pună la dispoziţie spaţii pentru carantină sau pregătirea hranei

PS Ambrozie, episcopul Giurgiului                                            FOTO: FB/Episcopia Giurgiului

Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a subliniat faptul că în aceste momente de criză este foarte important să ne protejăm sănătatea trupească.

Duminică, 15 martie, în cadrul lucrărilor Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului s-a decis că preoţii din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului au obligaţia de a populariza în rândul credincioşilor şi de a respecta cu stricteţe toate îndrumările şi dispoziţiile autorităţilor de stat cu privire la regulile şi măsurile de prevenire şi limitare a eventualelor îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

De asemenea, s-a decis „punerea la dispoziţia autorităţilor, în caz de nevoie, a spaţiilor pentru pregătirea hranei de la Cantina Socială Sf. Andrei a Parohiei Sf. Treime Smârda din Mun. Giurgiu, Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din loc. Slobozia.

Inventarierea tuturor spaţiilor din imobilele deţinute de parohii şi mănăstiri care, la nevoie, ar putea fi puse la dispoziţia autorităţilor în vederea amenajării unor centre de carantină”, precizează Episcopia Giurgiului.

O altă decizie a Permanenţei a fost cea de a se organiza, la intrarea în fiecare locaş de cult, a unor zone dotate cu dezinfectant.

„Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a subliniat faptul că în aceste momente de criză este foarte important să ne protejăm sănătatea trupească, dar, în acelaşi timp, la fel de important este ca toţi slujitorii sfintelor altare să continue să slujească comunităţile parohiale, să sprijine şi să vină în ajutorul tuturor celor care au nevoie de mângâierea sufletească a Bisericii”, adaugă preoţii.

Pe aceeaşi temă:

Soarta conacului „Gavril Drugănescu“, după 300 de ani de la construire. „Testamentul ctitorilor a fost astfel împlinit”

Cum se va desfăşura Boboteaza în municipiul Giurgiu. Unde se vor arunca cele trei cruci în apă

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: