Voleibalista care a jucat însărcinată în şase luni va fi premiată de autorităţile din Galaţi

Voleibalista care a jucat însărcinată în şase luni va fi premiată de autorităţile din Galaţi

Ileana Berdilă (centrul imaginii)  şi-a riscat viaţa jucând însărcinată în şase luni.

Este vorba despre Ileana Berdilă, sportiva care a jucat însărcinată în luna a VI-a pentru a-şi salva echipa de la retrogradare. Sportiva va primi de la primarul Marius Stan şi de la o companie privată din Galaţi o plachetă şi o diplomă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Distinsa sportivă are o carte de vizită impresionantă. A fost componentă a lotului naţional de volei feminin al României. A participat la Olimpiada de la Moscova din 1980, unde România s-a clasat pe locul 8. A câştigat locul 4 la Jocurile Mondiale Universitare din 1981, găzduite de Bucureşti. A participat la numeroase competiţii continentale, cea mai importantă performanţă fiind locul 3 în Cupa Cupelor (cu Penicilina Iaşi), în 1978. Din anul 2003 antrenează echipa de volei feminin CSU Galaţi, cu care, în 2011, a promovat în Liga I.

De numele Ilenei Berdilă se leagă o altă ”performanţă” notabilă: a intrat pe teren însărcinată în luna a VI-a pentru a-şi salva echipa de la retrogradare, lucru pe care l-a şi reuşit.

"Este un gest de normalitate, prin care recunoaştem performanţele deosebite pe care mulţi sportivi din Galaţi le-au avut în cariera lor. Am fost şi eu sportiv şi ştiu cât de important este să ţi se recunoască meritele, să ştii că lumea nu te-a uitat şi că apreciază eforturile şi performanţele tale. Marii sportivi merită aprecierea noastră şi a comunităţii pentru care au câştigat titluri şi medalii", a declarat primarul Marius Stan.

Campania de premiere a marilor sportivi gălăţeni va continua la toate meciurile de acasă al voleibaliştilor de la Arcada

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: