VIDEO Pagubă de peste 400.000 de euro şi amenzi în cazul incendiului izbucnit în vecinătatea Zonei Libere Galaţi

VIDEO Pagubă de peste
400.000 de euro şi amenzi în cazul incendiului izbucnit în vecinătatea Zonei
Libere Galaţi

150 de anvelope de mari dimensiuni au ars în incendiu Foto: captură video

Pompierii au reuşit abia miercuri seara să lichideze complet incendiul care a cuprins mai multe hectare de vegetaţie uscată şi 150 de anvelope pentru utilaje miniere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi s-au luptat trei zile cu flăcările în vecinătatea Zonei Libere Galaţi, ultimele focare de incendiu fiind lichidate miercuri seara. Incendiul a pornit de la un foc de vegetaţie uscată lăsat nesupravegheat, care a cuprins rapid numeroase anvelope de utilaje miniere depozitate în vecinătate.

"Au ars circa cinci hectare de vegetaţie uscată, un stâlp de transport al energiei electrice şi 150 de anvelope pentru utilaje miniere. A fost sancţionat proprietarul anvelopelor în calitate de concesionar cu amendă în cuantum de 500 de lei, pentru nerespectarea normelor de securitate la incendiu, inclusiv în timpul în care activitatea era întreruptă. Sancţionată a fost şi administraţia Zonei Libere, cu o amendă în valoare de 2.500 de lei, tot pentru nerespectarea normelor de securitate la incendiu", a declarat locotenent colonelul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.Prejudiciul a fost estimat la peste 400.000 de euro, pompierii reuşind să salveze100 de anvelope de mari dimensiuni din calea flăcărilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: