Un tânăr de 27 de ani s-a ales cu dosar penal pentru că s-a urcat la volanul unui autovehicul neînmatriculat

Un tânăr de 27 de ani s-a ales cu dosar penal pentru că s-a urcat la volanul unui autovehicul neînmatriculat

Tânărul s-a ales cu dosar penal. Foto: Adevărul

Mai mult, el a avut chiar curajul să meargă într-un punct de trecere a frontierei pentru a încerca să iasă cu maşina din ţară.

Totul s-a întâmplat ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier, pe sensul de intrare în ţară. Tânărul Nicolae F., în vârstă de 27 ani, conducea un autoturism marca Seat Leon înmatriculat în Marea Britanie. La controlul de frontieră bărbatul a prezentat pentru autoturismul mai sus menţionat un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Marea Britanie, talonul de inspecţie tehnică periodică şi asigurare internaţională de tip carte verde eliberată de autorităţile din Lituania.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control poliţiştii de frontieră au efectuat verificări mai amănunţite în urma cărora au constatat că autovehiculul nu figurează ca fiind înmatriculat în Marea Britanie şi nu are efectuată inspecţia tehnică periodică.

Cetăţeanului în cauză i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: