Tragedie în comuna gălăţeană Cerţeşti. Un bărbat a murit îngropat de viu

Tragedie în comuna gălăţeană Cerţeşti. Un bărbat a murit îngropat de viu

Manevrele de resuscitare nu l-au mai putut salva pe bărbatul scos de sub pământ Foto: Marius Mototolea

Malurile unei gropi, excavate în vecinătatea unui iaz, s-au surpat peste el şi, pentru a fi scos de sub pământul care l-a acoperit,  a fost necesară intervenţia echipajului de la Descarcare, care a trebuit să parcurgă aproape 90 de kilometri.

Ionel Ivas, în vârstă de 38 de ani, din comuna Cerţeşti, şi-a pierdut viaţa sâmbătă după ce peste el s-a surpat un mal din pământ.

Bărbatul observase că nivelul apei din iazul Cotoroaia - concesionat şi utilizat pentru pescuit sportiv -  creşte în mod nefiresc. Pentru a descoperi sursa infiltrării, a apelat la un consătean, care, cu un utilaj, a excavat o groapă în zona în care se presupunea că ar fi sursa de apă din cauza căreia creşte nivelul celei din iaz.

La un moment dat, Ionel Ivas a sărit în groapă, iar malurile îmbibate cu apă ale acesteia s-au surpat peste el şi l-au îngropat de viu.

Celălalt bărbat, aflat în cabina utilajului, a observat îngrozit cum se prăvăleşte pământul în groapă şi cerut ajutor la numărul de urgenţă 112.

„Dispeceratul a recepţionat apelul la ora 17.47 şi a trimis la faţa locului echipajul SMURD de la Tecuci, precum şi Descarcerarea şi încă un echipaj SMURD, cu medic, de la Galaţi. A fost nevoie de intervenţia colegilor de la Descarcerare pentru degajarea şi scoaterea victimei din groapă”, a declarat căpitan Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Ispectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Intervenţia a fost dificilă din cauza instabilităţii malurilor gropii, o adevărată capcană şi pentru salvatorii care au avut de parcurs aproape 90 de kilometri până la locul tragediei. Bărbatul îngropat de viu n-a mai putut fi salvat.

„Timp de aproape o oră, medicii, asistenţii şi paramedicii au încercat să-l resusciteze dar din păcate fără rezultat. La ora 19.05, a fost declarat decesul”, a precizat dr Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: