Sunteţi invitaţi să vă bucuraţi ochii şi sufletul cu „Simfonia lalelelor” de la Grădina Botanică

Sunteţi invitaţi să vă bucuraţi ochii şi sufletul cu „Simfonia lalelelor” de la Grădina Botanică

"Simfonia lalelelor" la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (Foto: Florin Matei)

Pentru reuşita expoziţiei, au fost aduse din Olanda nu mai puţin de 30.000 de lalele din mai multe soiuri, absolut superbe. Alături de ele, alte 20.000 de fire de diverse flori de primăvară au fost pregătite pentru a-i încânta pe vizitatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

În aceste zile de primăvară, Grădina Botanică din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a adevenit multicoloră. Aproape 50.000 de fire de flori, aduse special din Olanda, şi nu numai lalele (floarea simbol a acesteă ţări), ci şi narcise, zambile, brânduşe, anemone şi muscari, îi întâmpină pe vizitatori încă de la intrare, oferindu-le o privelişte de vis.

„Dintre toate aceste plante de primăvară, lalelele atrag toate privirile. Au fost expuse nu mai puţin de 30.000 de fire. Vizitatorii acestei instituţii muzeale vor descoperi o adevărată simfonie a lalelelor de toate culorile: Queen of Night (laleaua neagră), Bright Parrot (papagal creţ, roşu cu galben), Negrita (mov), Abba (lalea roşie, creaţă, bătută), Maurice (alb, dantelat), precum şi multe, multe alte soiuri", încearcă să ne tenteze şi reuseşte Florin Matei, purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Verdele crud al ierbii abia răsărite, copacii înfloriţi în cele mai variate nuanţe şi culori, parfumurile care se simt deja în aer, toate vă invită în acest weekend la o plimbare prin Grădina Botanică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările