Strângere de semnături pentru realizarea unei autostrăzi în Moldova. ”Oamenii s-au săturat de promisiuni”

Strângere de
semnături pentru realizarea unei autostrăzi în Moldova. ”Oamenii s-au săturat
de promisiuni”

Protestatarii au mărşăluit din Moldova până la Bucureşti Foto:  Inquam Photos / George Calin

După marşul de protest din Moldova spre Capitală de la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe asociaţii au demarat o campanie de strângere de semnături pentru realizarea unei autostrăzi în Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nemulţumiţi de lipsa de implicare a autorităţilor în realizarea unei autostrăzi în Moldova, mai multe asociaţii au început să strângă semnături pentru ca acest proiect să devină realitate, în cadrul unei campanii care se va întinde pe o perioadă de şase luni.

În perioada imediat următoare, se vor organiza puncte de strângere de semnături în oraşele mari din Moldova, unde oamenii îşi pot declara astfel susţinerea pentru această iniţiativă.

Iniţiatorii campaniei au în vedere mai multe proiecte, unul dintre acestea fiind realizarea unui drum transregional Iaşi-Vaslui-Bârlad-Tecuci-Galaţi, dar şi termene clare pentru realizarea autostrăzilor A7 şi A8.

”Marşul auto de pe  19 mai a fost o zi lungă, dar faină, petrecută alături de moldoveni inimoşi şi puşi pe treabă! Sperăm că mesajul Moldovei a ajuns şi la urechile celor din Guvernul României. E momentul să acţioneze decisiv; iar dacă nu o fac, riscă nu doar să devină persona non grata în Moldova, ci şi radicalizarea poziţiilor de negociere şi a protestelor. Oamenii s-au săturat de promisiuni, vor acţiuni concrete, acum în 2018, nu doar pseudo-strategii şi programe cu finalizare în 2030”, a declarat George Alin Radu, unul dintre participanţii la strângerea de semnături.

citeste totul despre: