Statistica morţii: 48 de gălăţeni au murit în cele 531 de accidente de muncă întâmplate în judeţ în ultimii cinci ani

Statistica morţii: 48 de gălăţeni au murit în cele 531 de accidente de muncă întâmplate în judeţ în ultimii cinci ani

FOTO Arhivă Adevărul

Din intervalul analizat (2012-2016), anul cu cele mai multe accidente de muncă a fost 2013, iar în 2012 s-au înregistrat cele mai multe victime - 16 - adică în jur de o treime din total.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu mai puţin de 48 de gălăţeni şi-au pierdut viaţa în cele 531 de accidentele de muncă ce au fost înregistrate în ultimii cinci ani în judeţ, se arată într-o analiză realizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi.

Potrivit sursei menţionate, în 2012 au fost înregistrate 101 accidente de muncă, dintre care 16 mortale, în 2013 - 115, dintre care 11 mortale, în 2014 -109, dintre care 12 mortale, în 2015 - 102, dintre care trei mortale, iar în 2016 - 104, dintre care şase mortale.

ITM Galaţi a precizat că în perioada următoare va organiza acţiuni de monitorizare şi verificare a modului în care unităţile care au înregistrat accidente de muncă realizează măsurile stabilite cu ocazia cercetării evenimentelor, măsuri care să ducă la prevenirea altor evenimente similare şi care să întărească nivelul securităţii şi sănătăţii în muncă din unitate.

Campania de control se va desfăşura în două etape. În prima etapă se va face informarea partenerilor sociali din unităţile care au înregistrat accidente de muncă în ultimii cinci ani despre modul de derulare a acţiunii şi tematica abordată, iar în a doua etapa se va face verificarea prin acţiuni de control la angajatori a modului de realizare a măsurilor dispuse prin procesele verbale întocmite cu ocazia cercetării evenimentelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările