Reputat medic, despre sirenele ambulanţelor, pornite în toiul nopţii pe străzi: „Nu-i nevoie de stres acustic!”

Reputat medic, despre sirenele ambulanţelor, pornite în toiul nopţii pe străzi: „Nu-i nevoie de stres acustic!”

Medicul Paul Ichim, sursa: Arhivă Personală/Facebook

Medicul Paul Ichim, de la Spitalul Judeţean Galaţi, a postat pe Facebook un mesaj în care sugerează celor de pe ambulanţă „să nu mai umble pe străzile goale cu sirenele pornite, în crucea nopţii când oamenii se odihnesc şi când n-au absolut nici o şicană în trafic”. Postarea medicului a stârnit zeci de reacţii contradictorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Nici nu stiu cum să abordez problema, cât mai delicat să nu zdruncin ceva sensibilităţi, mai ales că mă adresez colegilor de la ambulanţă. Să mă explic. Nu înţeleg câteva chestii la utilizarea ambulanţelor. De ce este nevoie să intre urlând cu toate sirenele ambulanţa pe poarta Spitalului Judeţean? La intrare este urgenţă, oamenii se mişcă repede, iar disconfortul auditiv creat este prea mare pentru restul pacienţilor spitalizaţi şi chiar pentru personal”, scrie medicul pe Facebook.
 
Dr. Paul Ichim, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chirurgi gălăţeni, susţine că „noaptea oraşul este destul de liber, circulatia devine sporadică, iar „ambulantele au semnele luminoase deschise, se văd de la distanţă”.
 
„Nu înţeleg de ce unii trebuie să umble pe străzile goale cu sirenele pornite, în crucea nopţii, când oamenii se odihnesc şi când n-au absolut nici o şicană în trafic. Cred acei şoferi că aşa o sa fie lumea mai conştientă de munca lor? Fraţilor, oamenii deja sunt destul de educaţi în oraşul ăsta când este vorba despre serviciile de urgenţă, vă respecta deja, nu-i nevoie de stres acustic când nu-i nevoie!”, explică chirurgul. 
 
Postarea chirurgului a devenit virală pe reţelele de socializare şi a stârnit zeci de reacţii contradictorii. 
 
„<<În crucea nopţii>> când oamenii de odihnesc, lumea are nevoie de Ambulantă, suntem chemaţi în casele lor pentru ca au nevoie de ajutor. Dar vă spun eu că în această<<cruce a nopţii>>sunt şi participanţi la trafic care “plantează cruci” la propriu!! Sunt şi “Zmei” ,care circulă haotic, trec pe Roşu (apropo sunt semafoare care funcţionează 24/24, nu toate sunt pe intermitent după ora 23), nu acordă prioritate …merg cu muzica la maxim şi nu aud <<sirenele acustice>>. (….) Mai sunt oameni care mai au mult până sa ajungă la ceea ce numiţi Dumneavoastră educaţie, atât intelectuală, cât şi in trafic!!”, scrie Aurelian Dajbog.
 
 „Protocoalele tâmpite ale ANMCS-ului şi în caz de un accident judecătorul analizează faptul că ambulanţă nu avea semnalele luminoase şi acustice pornite. Elementul 2 poate modifica cursul procesului. Mai dai şi de un cocalar protejat de miliţianul venit la locul accidentului, face o mizerie de dosar şi uite aşa şoferii de pe ambulanţă sunt nevoiţi să se apere” (Iulian Modiga)
 
„Acea sirenă acustică e un stres în plus şi pentru pacientul din ambulanţă, nu numai pentru oamenii care sunt treziţi din somn degeaba”. (Eugen Prodan)
 
„Necesitatea semnalelor acustice noapte are a face cu disciplina şoferilor in traficul pe timp de noapte, când multe semafoare intră pe intermitent şi unii au impresia că limita de viteză noaptea e de două ori mai sus”. (Iulian Mihăilă)
 

Vă recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările