Cine este profesorul gălăţean Lucian Puiu Georgescu, desemnat ca ministru al Cercetării în Guvernul României

Cine este profesorul gălăţean Lucian Puiu Georgescu, desemnat ca ministru al Cercetării în Guvernul României

Lucian Puiu Georgescu FOTO Arhivă

Profesorul universitar Lucian Puiu Georgescu este actualmente secretar de stat în ministerul Cercetării şi Inovării, funcţie în care a fost desemnat în februarie 2017. În acelaşi timp, este preşedintele Senatului Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, din martie 2012.

Ştiri pe aceeaşi temă

Născut în 1960 la Galaţi, Lucian Puiu Georgescu, proaspătul nominalizat ca ministru al Cercetării în Guvernul Tudose (PSD-ALDE), este absolvent al Facultăţii de Chimie şi Tehnologie Chimică, din cadrul Institutului Politehnic Iaşi.

Este doctor în ştiinţe, cu teza sa de doctorat în domeniul “Ştiinţele vieţii”, susţinută la Universitatea “Francois Rabelais” din Franţa, pentru care a primit menţiunea “Tres honorable avec les felitacions du jury”.

A absolvit studiile postdoctorale la Universitatea “Francois Rabelais” şi la Institutul de Nutriţie Amboise, tot în Franţa.

Georgescu este conducător de doctorat din 2006, iar din 2007 este expert evaluator în cercetare la Agenţia Universităţilor Francofone, UNDP, DG Research proiecte FP, Horizon 2020, EU INTAS, CNCSIS, CEEX şi Phare.

Este preşedintele Senatului Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, din martie 2012.

Profesorul universitar gălăţean are publicate 12 cărţi.

Potrivit declaraţiei de avere completată în octombrie 2016, deţine două apartamente, unul în Galati şi unul în Bucureşti, un teren intravilan de 694 mp în Galati, şi o casa de 200 mp în Galati. Mai are trei autoturisme (Tacuma şi doua Mercedes), bijuterii de 65.000 euro, sume în banci şi fonduri de investitii însumând de 1,3 milioane lei, 234.000 euro si 156.000 dolari.

Ca profesor si manager de proiecte la Universitatea „Dunărea de Jos” a câştigat în 2016 suma de 285.000 lei, iar ca membru ARACIS încă 44.000 lei. Cele mai mari venituri le are din consultanţă, ca PFA, din care a câştigat, în 2016, 353.000 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările