Primarul Galaţiului spune că o parte din buget ar putea fi relocată pentru lupta cu coronavirusul. „Vom face o listă cu investiţii care nu sunt esenţiale”

Primarul Galaţiului spune că o parte din buget ar putea fi relocată pentru lupta cu coronavirusul. „Vom face o listă cu investiţii care nu sunt esenţiale”

Ionuţ Pucheanu FOTO Arhivă Adevărul

Edilul Ionuţ Pucheanu a precizat că, în urma semnalelor publice, s-a renunţat deja la alocările bugetare pentru biserici, pentru cluburile sportive şi pentru monitorizarea mass-media, iar acţiunea de identificare a proiectelor care în acest moment nu sunt prioritate continuă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi analizează toate proiectele de investiţii, iar cele care nu sunt esenţiale vor fi amânate, având în vedere situaţia actuală. Primarul Ionuţ Pucheanu a declarat că prioritatea o reprezintă lupta împotriva noului coronavirus.

„Sunt proiecte pe care Primăria le avea stabilite de la începutul anului, erau programate. Mai mult chiar, investim sume de bani în astfel de activităţi în fiecare an. Totuşi, în contextul epidemiei, momentul nu este potrivit. De aceea, am decis să amânăm investiţiile prevăzute pentru biserici, activităţi sportive şi servicii de monitorizare a presei. Vom trece împreună peste criză şi apoi vom discuta din nou despre viaţa noastră normală, despre biserici, despre presă şi despre cluburi sportive”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. 

„Pentru a nu mai fi astfel de sincope şi pentru a ne concentra toţi pe lupta cu virusul, le voi solicita angajaţilor Primăriei să întocmească o listă cu investiţii care nu sunt esenţiale în acest moment. Repet, prioritatea noastră este lupta cu noul coronavirus, de aceea am decis să amânăm toate proiectele enumerate mai sus, de aceea am decis să-mi donez salariul, de aceea i-am rugat şi pe colegii mei să procedeze la fel, de aceea facem investiţii fără precedent în spitalele din subordine”, a adăugat acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: