Ploaia torenţială a făcut ravagii la Smârdan, joi seară. Mai multe case şi drumuri au fost afectate de şuvoaie

Ploaia torenţială a făcut ravagii la Smârdan, joi seară. Mai multe case şi drumuri au fost afectate de şuvoaie

FOTO ISU

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, ploaia însoţită de grindină a fost puternică, undeva între 35 şi 40 de litri pe metru pătrat în interval de mai puţin de o oră. Curţile din partea joasă a satului s-au umplut de apă pe fondul faptul că şuvoaiele s-au scurs de pe versanţi. În unele locuri, apa a ajuns şi la o jumătate de metru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi în aparenţă codul portocaliu anunţat în premieră, joi seară, prin sistemul RoAlert, în sudul judeţului Galaţi a fost mai degrabă o alarmă falsă (în municipiu a fost doar o ploaie slabă), au existat zone în care vremea a făcut ravagii.

În localitatea Smârdan, spre exemplu (aflată la câţiva kilometri de Galaţi), timp de o oră (aproximativ între 17,30-18,30) a plouat torenţial şi a căzut şi grindina.  Apa mâloasă a intrat în dispensarul din sat, într-un magazin, în câteva curţi şi case, dar şi pe stadionul localităţii.

A căzut şi grindină, dar nu a făcut pagube mari deoarece a fost de dimensiune mică şi medie. „Intervenim cu motopompe pentru a scoate apa din casele şi curţile localnicilor, a fost evacuată apa şi din dispensar “, a declarat lt.col. Eugen Chiriţă, de la ISU Galaţi. 

Apa s-a adunat mai ales în zona joasă a localităţii, deoarece şuvoialele au adus-o de pe dealurile de lângă sat. În unele zone apa a atins şi o jumătate de metru, însă în clădirile inundate nu a depăşit 10-15 centimetri. Au fost afectate de torenţi şi mai multe drumuri şi podeţe. O mare cantitate de nămol a ajuns în curţile oamenilor. Pagubele urmează să fie estimate în perioada următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: