Munţii şi craterele de pe Lună, dar şi planetele Venus şi Jupiter, pot fi admirate prin intermediul observatorului astronomic de la Galaţi

Munţii şi craterele
de pe Lună, dar şi planetele Venus şi Jupiter, pot fi admirate prin intermediul
observatorului astronomic de la Galaţi

Observatorul Astronomic de la Galaţi Foto: CMSN

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în colaborare cu Astroclubul „Călin Popovici”, organizează Ziua Astronomiei (Astronomy Day), pe terasa de observaţii astronomice a instituţiei, pe 21 aprilie 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu ora 18,30, în sala Auditorium a muzeului gălăţean, va avea loc o conferinţă dedicată acestui eveniment, cu două teme de discuţie: „Bolta cerească şi constelaţiile” şi „Sistemul Solar”. În intervalul 20,30 – 24,00, dacă vremea va fi favorabilă, se vor face observaţii astronomice nocturne pe terasa de observaţii astronomice. Se vor putea observa munţii şi craterele de pe Lună, planetele Venus şi Jupiter, roiuri de stele, stele duble. În acelaşi timp, publicul va putea descoperi principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară.
 
Intrarea este liberă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi de Ziua Astronomiei, începând cu ora 18,30, ora de închidere fiind 23.30. Accesul se face doar pe la poarta dinspre punctul trecere Bac. În fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei, eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibilă astronomia tuturor celor interesaţi.
 
citeste totul despre: