Modernizare la Spitalul Târgu Bujor. Echipamente medicale de 236.000 de lei, puse în funcţiune

Modernizare la Spitalul Târgu Bujor. Echipamente medicale de 236.000 de lei, puse în funcţiune

FOTO Arhivă Adevărul

Investiţia este realizată în proporţie de 90% din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi şi a avut ca scop dotarea secţiilor Chirurgie şi Obstetrică-Ginecologie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipamente medicale noi la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. În primul rând, trebuie spus că a fost pusă în funcţiune noua staţie de oxigen a unităţii medicale, rezultat al unei investiţii de 143.000 de lei, fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi.

„Achiziţionăm echipamente medicale pentru toate unităţile medicale pe care le avem în subordine.  Am investit la spitalul din Târgu Bujor într-o staţie de oxigen performantă, care produce în permanenţă oxigen medical cu o puritate de 99%. Vechea staţie de oxigen era foarte mică în comparatie cu necesităţile spitalului, iar echipamentele erau uzate şi  se defectau des. De această investiţie au mare nevoie pacienţii cu probleme respiratorii sau cei care au suferit o intervenţie chirurgicală”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

„De asemenea, am dotat secţia de obstetrică-ginecologie cu un pat de naşteri modern. În plus, în câteva saptămâni un alt lot de echipamente medicale urmează să ajungă la unitatea medicală din Târgu Bujor”, a adăugat acesta.

Patul de naşteri a avut un pret de achiziţie de 65.000 de lei, bani din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi. De asemenea, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii au fost achiziţionate până acum un electrocardiograf pentru camera de urgenţe, un nebulizator pentru pediatrie şi un analizator semiautomat de urină pentru laboratorul de analize medicale, toate în valoare de 28.000 de lei.

Unitatea medicală amintită a beneficiat în ultimii ani de investiţii importante în clădiri şi aparatură medicală, fiind în prezent unul dintre cele mai moderne spitale din tot judeţul. Mia mult decât atât, începând din luna mai a acesti an, acolo este în derulare un proiect amplu de extindere şi reabilitare în valoare de 11,1 milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările