Medic, despre schemele de tratament pentru COVID-19 care circulă pe Facebook: Amplifică drama în care suntem

Medic, despre schemele de tratament pentru COVID-19 care circulă pe Facebook: Amplifică drama în care suntem

Sec'ia ATI Spitalul Marius Nasta, sursa:Inquam Photos / Octav Ganea.

Un medic cardiolog trage un semnal de alarmă cu privire la schemele de tratament pentru Covid-19, care circula în ultima perioada pe Facebook. Potrivit acestuia, azitromicina şi claritromicina nu se iau în viroze. „Covid-19 este o viroză”, afirmă dr. Vasi Rădulescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Cardiologul Vasi Rădulescu spune că boala COVID-19 este o viroză, iar astfel de medicamente fac doar să scadă imunitatea. „A fost un mare fâs cu azitromicina, dar studiile clinice nu au arătat efecte pozitive certe, cu atât mai puţin nu e recomandat a se lua acasă, în forme uşoare”, susţine dr. Rădulescu.

„Circulă pe aici tot felul de scheme de tratament pentru Covid-19, printate în tabele, unele cică sunt <atestate> de medici celebri. Zeci de mii de share-uri care amplifică drama în care suntem. Azitromicina şi Claritromicina nu se iau în viroze. Covid-19 este o viroză. A fost un mare fâs cu azitromicina, dar studiile clinice nu au arătat efecte pozitive certe, cu atât mai puţin nu e recomandat a se lua acasă, în forme uşoare. 

Dexametazona nu se ia acasă, în forme uşoare, pentru că amplifică tabloul. Se dă în spital, din mâna medicilor, când există insuficienţă respiratorie, studiile arătând că scade mortalitatea cu câteva procente”, a scris medicul Vasi Rădulescu, pe pagina sa de Facebook. 

Antivirale prezentate drept <miraculoase> nu au efect dovedit

De asemenea, Ivermectina nu se ia deoarece nu are vreun efect pozitiv dovedit într-un studiu clar. „Nu e aprobată de FDA sau EMA. Din contră, poate avea efecte negative semnificative. Anticoagulantele nu se iau fără indicaţia clară a unui medic. Preparatele homeopate sau naturiste nu au niciun efect. Se poate pierde timpul preţios bazându-vă pe aşa ceva.Tot felul de antivirale prezentate drept <miraculoase> nu au efect dovedit”, susţine medicul Vasi Rădulescu.

 În caz de febră, medicul recomandă: „paracetamol sau ibuprofen

-Vă hidrataţi BINE de tot.

-Vă odihniţi BINE de tot.

-Încercaţi să mâncaţi legume/fructe/proteină.

-Ţineţi legătura cu medicul de familie.

-Utilizaţi un pulsoximetru simplu, de deget.

-În caz de respiraţie grea, scăderea saturaţiei sub 94%, anunţaţi medicul şi/sau serviciul 112.”

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările