Lecţia de voinţă a fetei care trăieşte într-o casă de lut, fără electricitate şi care visează să ajungă la liceu FOTO

Lecţia de voinţă a fetei care trăieşte într-o casă de lut, fără electricitate şi care visează să ajungă la liceu FOTO

Alexandra este unul dintre copiii României care s-a lovit din plin de greutăţile vieţii, deşi are doar 14 ani. Locuieşte într-o casă de lut aflată pe un vârf de deal din judeţul Vaslui, fără curent electric, şi visează să ajungă la liceu

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea Alexandrei a fost descoperită de voluntarii Fundaţiei Inimă de Copil, din Galaţi, care au mers cu daruri la ea de sărbători.

De şapte ani, mama Alexandrei a plecat în străinătate, iar copila a rămas în grija bunicilor. Singurul sprijin pe care-l primeşte Alexandra de la mama sunt câţiva bănuţi pe care aceasta reuşeşte să-i trimită atunci când poate.

„Cei trei îşi duc cu greutate viaţa. Dar, cu toate astea, chipurile lor sunt de multe ori senine şi vesele. Au învăţat să se drămuiască cu ce au. Au ca sprijin doar pensia bunicului, de 800 de lei şi alocaţia fetei. De câteva luni, de când am aflat povestea lor, Alexandra a intrat în programul nostru de burse de studiu ”Un sat, Un copil”. Ea primeşte bursa şi pachetul de alimente pe care organizaţia speră să îl poată aloca lunar”, ne povestesc reprezentanţii Fundaţiei „Inimă de Copil”.
 
Tristeţea apare atunci când se gândesc la viitor. Alexandra e un copil silitor, cu rezultate bune la şcoală, care merită să meargă la liceu. Visează să termine liceul şi apoi să ajungă la facultate, la UNATC, pentru că îşi doreşte mult să devină actriţă.
 
„Până atunci, ea coboară în fiecare dimineaţ, din căsuţa din vârf de deal, prin noroi, peste şanţuri şi îşi duce telefonul şi acum tableta primită, la vecinii din vale, la încărcat. Din fericire, peste puţin timp, Alexandra va putea să-şi încarce tableta la ea acasă. Curând, în casa din lut, datorită generozităţii unor sponsori, Inimă de Copil va face lumină! Până atunci, a venit oricum bucuria Crăciunului şi a cadourilor primite”, spun volunatarii de la „Inimă de Copil”, care au rămas impresionaţi de povestea fetei.
 

Magia Crăciunului a ajuns la peste 700 de copii

Sute de copii din judeţele Galaţi, Vrancea, Brăila şi Vaslui s-au bucurat să primească în dar de sărbători dulciuri, jucării, hăinuţe şi încălţări, dar şi produse de igienă. Sunt copii aflaţi în situaţii de viaţă dificile, la fel ca şi Alexandra, care nici măcar nu visau cu adevărat să primească daruri, au simţit în ajunul Crăciunului că magia există.

„Au simţit că lumina este în oameni şi că fiecare dintre noi putem, cu altruism şi compasiune, să aşezăm speranţa, bucuria şi încrederea în vieţile unor copii cu grijii de om mare. Donatori din tară şi din afară, companii partenere au făcut, împreună cu Inimă de Copil, ca acest Crăciun să fie unul dintre cele mai bune şi generoase de până acum. Împreună au dăruit cadouri de Crăciun şi au aşezat speranţă în vieţile a 717 copii. Încheiem astfel un an extrem de zbuciumat şi rămânem în gând cu ideea că Moş Crăciun e în Binele şi Bunătatea din oameni”, au adăugat reprezentanţii Fundaţiei „Inimă de Copil”.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

 
 
 
 

 

 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările