Hoţul care se dădea victimă. S-a ascuns într-un taxi după ce a furat un telefon mobil. Era căutat pentru furt de bijuterii şi spargeri de locuinţe

Hoţul care se dădea victimă.
S-a ascuns într-un taxi după ce a furat un telefon mobil. Era căutat pentru furt
de bijuterii şi spargeri de locuinţe

Hoţul a fost predat poliţiştilor pentru a fi audiat într-un nou dosar de furt calificat Foto: IJJ Galaţi

Un tânăr din Galaţi a fost reţinut de jandarmi după ce a profitat de neatenţia unui bărbat şi i-a sustras telefonul mobil. Individul este cercetat în mai multe dosare penale pentru furt de bijuterii şi spargeri de locuinţe atât în Galaţi, cât şi în alte judeţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 3 iunie, în jurul orei 23,30, în timp ce patrula pe raza secţiei 2 poliţie, un echipaj de jandarmerie a fost oprit de către trei persoane care au reclamat că un tânăr le-a furat telefonul mobil şi se află într-un taxi pe strada Constructorilor. Jandarmii au observat taxiul în cauză, iar în interiorul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 20 ani. Conducătorul autoturismului le-a spus jandarmilor că tânărul s-a urcat în maşina lui speriat de faptul că este urmărit de doi bărbaţi care vor să îl bată.

”În urma verificărilor efectuate şi a declaraţiilor persoanelor implicate, jandarmii au stabilit că în jurul orei 22,30, persoana în cauză a citit un anunţ pe o pagină de internet şi a contactat vânzătorul unui telefon mobil, cu intenţia de a-l cumpăra. După ce s-au întâlnit, tânărul a profitat de neatenţia vânzătorului angrenat în discuţii cu prietenii care îl însoţeau şi a fugit spre zona Ţiglina I. Pe drum, suspectul a aruncat telefonul mobil în vegetaţia din zonă şi s-a urcat într-un taxi”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

În timp ce îl căuta prin oraş, bărbatul căruia îi fusese furat telefonul mobil a observat tânărul într-un taxi, iar în momentul în care s-a întâlnit cu patrula de jandarmerie le-a comunicat oamenilor legii cele întâmplate, datele maşinii şi semnalmentele tânărului.

Taximetristului i s-a părut ceva suspect atunci când a observat că tânărul nu are o direcţie precisă, iar când l-a întrebat ce se întâmplă, acesta i-a spus că este urmărit de doi bărbaţi care vor să îl bată. Din acest motiv, şoferul a decis să meargă la Poliţie, moment în care a fost oprit de către echipajul de jandarmerie.          

Toate persoanele amintite au fost conduse la sediul Poliţiei, unde jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Telefonul nu a fost găsit, iar hoţul nu a putut oferi date precise despre locul unde l-a aruncat, declarând convenabil că nu îşi aminteşte.

În timpul întocmirii actelor de sesizare, jandarmii au descoperit că tânărul este cercetat în alte dosare penale având ca obiect furtul de bijuterii şi spargeri de locuinţe atât în Galaţi, cât şi în alte judeţe. Cercetările în acest caz au fost preluate de poliţişti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: