Grefierii şi specialiştii IT de la instanţele arondate Curţii de Apel Galaţi declanşează un protest pe termen nelimitat

Grefierii şi specialiştii IT de la
instanţele arondate Curţii de Apel Galaţi declanşează un protest pe termen
nelimitat

Grefierii vor renunţa la protest după ce le vor fi îndeplinite revendicările  Foto: Valentin Trufaşu

Începând cu 30 mai, personalul auxiliar de specialitate de la instanţele gălăţene va declanşa o acţiune de protest, între orele 11,00 şi 13,00, pe termen nelimitat, nemulţumirile grefierilor şi specialiştilor IT vizând scăderea drepturilor salariale şi plata serviciului de permanenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii IT din cadrul Curţii de Apel Galaţi şi ai instanţelor din raza acesteia de competenţă au iniţiat începând de astăzi o serie de acţiuni de protest legate de scăderea drepturilor salariale ale acestei categorii de personal, după cum urmează: - Luni, 29 mai 2017, grevă de avertisment între orele: 10,00 – 12,00 - Marţi, 30 mai 2017, încetarea activităţii între orele: 09,00 – 13,00, de miercuri, 31 mai 2017, până la soluţionarea revendicărilor, încetarea activităţii pe termen nelimitat.

”Menţionăm că, în această perioadă, există posibilitatea să fie perturbată activitatea instanţelor de judecată, motiv pentru care vă mulţumim pentru înţelegerea de care veţi da dovadă”, au precizat reprezentanţii Curţii de Apel Galaţi.

Tot pe 30 mai va fi declanşat un protest pe termen nelimitat al personalului auxiliar de specialitate de la instanţele arondate Curţii de Apel Galaţi, ce se va desfăşura zilnic în intervalul orar 11,00-13,00. Grefierii sunt nemulţumiţi de noua lege a salarizării, ce ar însemna o reducere semnificativă a salariilor acestei categorii de personal începând cu 2018.

Asta în condiţiile în care grefierii au preluat în ultimii ani mai multe atribuţii de la magistraţi. ”Dacă în anii 2000, salariul unui grefier ajungea la 80% din cel al unui magistrat, în prezent procentul este de 25-30%”, a declarat Mirela State, preşedintele Sindicatului Ius-Lex Galaţi.

Personalul auxiliar de specialitate cere reanalizarea şi modificarea coeficienţilor de salarizare , astfel încât salariile grefierilor şi a personalului conex să nu aibă de suferit, introducerea în textul de lege a unor dispoziţii exprese privind plata orelor suplimentare şi a serviciului de permanenţă, aşa cum se întâmplă în cazul poliţiştilor şi medicilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările