Galaţi:Primăria nu are bani pentru a înlocui rablele Transurb

Galaţi:Primăria nu are bani pentru a înlocui rablele Transurb

Autobuze Transurb, Foto:Bogdan Dimofte

Societatea de transport public a solicitat cumpărarea a 40 de autobuze şi 12 tramvaie SH deoarece jumătate din parcul auto al acesteia este învechit. Dotarea nu se poate face fără avizul Comisiei de Transporturi a Consiului Local, iar unii consilieri nu sunt de acord cu investiţia de 2 milioane de euro.

Consilierul Picu Apostol Roman susţine că achiziţionarea acestor autobuze si tramvaie nu-şi are rostul atâta vreme cât societatea nu are bani pentru asigurarea salariilor.

„Hârtia a ajuns primar şi s-a ajuns la concluzia că, în momentul de faţă, nu sunt bani pentru o asemenea investiţie în valoare de circa 2 milioane de euro. Transurb abia are bani să plătească salariile angajaţilor”, a spus Picu Roman.

Pentru ca investiţia să poată fi realizată, proiectul trebuie să primească avizul Comisiei de Transport, după care va fi prezentat Consiliului Local.

„Proiectul nu s-a discutat la Comisia de Transport. Depinde foarte mult pe ce sursă de finanţare vor merge cei de la Transurb. Dacă vor propune ca o parte din bani să se regăsească în subvenţia pe care trebuie să o primească de la Primărie, vom fi de acord”, ne-a spus consilierul Daniel

SC Transurb dispune de 135 de autobuze, 13 troleibuze cu 100 de locuri şi 63 de vagoane de tramvai.

Anul trecut, Primăria a mai achiziţionat 30 de autobuze marca Den Oudsten B96 de mare capacitate.

citeste totul despre: