Galaţi: Damful de hazna a invadat Parcul Cloşca!

Galaţi: Damful de hazna a invadat Parcul Cloşca!

Spaţiul verde este îmbâcsit cu dejecţii provenite din canalizări Foto: Bogdan Dimofte

Dejecţiile provenite de la  blocurile de pe strada Cloşca se scurg  direct prin parc din cauza canalizării înfundate. Conducerea SC Apă Canal susţine că mizeria provine de la o clădire din vecinătatea parcului, locuită de o familie numeroasă.

 Gălăţenii care au dorit să se relaxeze câteva minute, în aer liber, în parcul de la Rondou, în ultimeze zile de-a dreptul primăvăratice au fost alungaţi de un miros pestilenţial.

Motivul: dejecţiile provenite de la  blocurile de pe strada Cloşca se revarsă direct în parc din cauza canalizărilor înfundate. Pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, spaţiul verde este îmbâcsit cu materii fecale.

Pericol de  îmbolnăvire

Gălăţenii, mai ales cei care locuiesc în zonă, sunt indignaţi de această situaţie şi spun că este inadmisibil ca un loc de promenadă să fie transformat într-o hazna.

„Este singurul parc din această zonă. Este inacceptabil ca aceste dejecţii să fie lăsate să se scurgă în parc. Autorităţile ar trebui să ia măsuri şi să desfunde canalizările. În parc, sunt mulţi copii şi se pot îmbolnăvi foarte uşor”, ne-a declarat Dana Bulişteanu, educatoare.  

„Parcul este lăsat de izbelişte. Trotuarul este stricat, iar leagănele sunt din fier şi sunt foarte periculoase. Mai nou, am constatat că mizeriile din canalizările înfundate se revarsă în parc”, a spus Viorica Lefterache.

Acarul Păun

Niţă Podaru, directorul tehnic SC Apă Canal, susţine că mirosul nu  provine de la canalizările înfundate (deşi în fotografii se vede clar cum li se revarsă conţinutul, pe iarbă !), ci de la o clădire din vecinătatea parcului, locuită de o familie amârâtă şi numeroasă.

„Familia respectivă are un veceu improvizat, iar toată mizeria se scurge în râpa de lângă parc. Asta se pare că este cauza mirosului. Eu am avut o discuţie cu domnul Laurenţiu Jalbă de la Direcţia Tehnică din Primărie în vederea soluţionării acestei probleme. I-am propus să demolăm clădirea aceea şi să construim un gard lângă parc”.

Pentru că mirosul pestilenţial ar putea pune în pericol sănătatea copiilor care se joacă în parc, am sesizat Direcţia de Sănătate Publică şi Garda de Mediu. „Vom face o adresă către Apă Canal. Ei sunt responsabili de toate canalizările din oraş”, ne-a declarat Liliana Moise, director intermiar la DSP Galaţi.
„Voi trimite pe cineva în parc pentru a verifica de unde provine mirosul. Primăria este de vină pentru toate deşeurile şi mizeriile din oraş”,
ne-a spus şi Mihai Turcu, şeful Gărzii de Mediu Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: