Furau nisip şi pietriş din albia Siretului cu excavatorul.  Cum i-au prins poliţiştii

Furau nisip şi
pietriş din albia Siretului cu excavatorul.  Cum i-au prins poliţiştii

Foto: arhivă Adevărul

Mai mulţi muncitori ai unei societăţi comerciale s-au ales cu dosar penal pentru executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, după ce au fost surprinşi de poliţişti şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale când extrăgeau minerale cu un utilaj al firmei la care lucrau.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 10 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică Galaţi, însoţiţi de un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, au efectuat un control pentru prevenirea şi combaterea executării de activităţi miniere fără permis.

”Cu această ocazie, au depistat, pe raza comunei Nicoreşti, un utilaj aparţinând unei societăţi comerciale din Galaţi, pe care lucrătorii acesteia îl foloseau pentru a extrage agregate minerale, în speţă nisip şi pietriş, din albia râului Siret”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că societatea nu deţine permis de exploatare emis de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, motiv pentru care au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările