FOTO Sătenii din Corod, loviţi din nou de puhoaie. Arhiepiscopia Dunării de Jos a sărit în ajutorul celor afectaţi

FOTO Sătenii din Corod, loviţi din nou de puhoaie. Arhiepiscopia Dunării de Jos a sărit în ajutorul celor afectaţi

Efectele inundaţiilor din 24 iunie 2019 la Corod judeţul Galaţi FOTO Bogdan Muscă

Apele revărsate ale pârâului Corozel au pătruns în 85 de gospodării, însă de datata acesta locuinţele au scăpat. În schimb, apa a ajuns la aproape o jumătate de metru în biserica veche a satului, care a suferit stricăciuni importante.

În urma ploilor abundente căzute în după amiaza zilei de 24 iunie 2019, pe dealurile limitrofe localităţii Corod din judeţul Galaţi, în jurul orelor 20,00, pe albia pârâului Corozel s-a format o viitură cu un debit mare de apă, care a afectat grădinile şi culturile agricole a 85 de gospodării.

GALERIE FOTO

Faţă de inundaţiile din ziua de 3 iunie din acest an, produse tot datorită viiturii de pe albia pârâului Corozel, de această dată nu au mai fost inundate locuinţele, ci doar anumite anexe: curţii, grajduri şi magazii. 

Pagubele, însă, sunt mari, căci se ştie că în aceste anexe sătenii ăşi ţin de regulă agoniseala: cereale, furaje, animale, obicte gospodăreşti.

Afectată de ape a fost şi biserica veche cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva”  a parohiei Corod 2, unde viituara a ajuns până la înălţimea de 40 centimetri.

Pentru a rezolva cât mai repede problemele apărute, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, marţi, în jurul orei 5.00, preotul Gheorghe Joghiu, protoiereu de Tecuci, împreună cu preotul Bogdan Muscă şi epitropul parohiei Corod 2, s-au deplasat la faţa locului.

În jurul orei 8.30, un grup de 9 elevi voluntari de la Liga Tineretului Creştin  Ortodox, filiala Tecuci, au sosit la Corod împreună cu preoţii Ionel Vasile şi Stelian Chirvase, pentru a curăţa şi igieniza biserica veche, curtea bisericii şi anexele de la parohia Corod 2.

De asemenea, tinerii s-au implicat şi în ajutorarea unei văduve bolnave cu domiciliul lângă biserică, din gospodăria căreia au fost scoase obiectele aduse de apă - gunoaie, plăci de gard de lemn, nutreţuri, lemne, etc.

„Deşi pagubele produse de viitură nu sunt la dimensiunea inundaţiilor din 3 iunie, preoţii din localitatea Corod au fost chemaţi să efectueze o evaluare cât mai reală, urmând a se interveni, acolo unde este nevoie, cu ajjutoare materiale şi financiare”, a precizat Arhiepiscopia Dunării de Jos.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările