Doi cetăţeni din Osetia de Sud care au traversat Prutul înot au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Doi cetăţeni din Osetia
de Sud care au traversat Prutul înot au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Cele două persoane care au intrat ilegal în România au fost reţinuţi. Foto: Adevărul

În urma schimbului de informaţii cu autorităţile din Republica Moldova , poliţiştii de frontieră din Republica Moldova au reuşit reţinerea unui alt bărbat, soţul tinerei depistate de lucrătorii noştri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noaptea trecută, imediat după miezul nopţii, poliţiştii de frontieră Folteşti, au văzut pe dispozitivul care funcţionează pe principiul termoviziunii, două persoane care nu-şi justificau prezenţa în zona localităţii de frontieră Stoicani.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj care a legitimat cele două persoane. „Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Osetia de Sud, frate şi soră, în vârstă de 30 respectiv 33 ani. În urma schimbului de informaţii cu autorităţile din ţara vecină, poliţiştii de frontieră din Republica Moldova au informat că au reţinut, pe direcţia trecerii ilegale, un alt bărbat, soţul tinerei depistate de lucrătorii noştri”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Ion Irimia.

Din verificările efectuate de poliţiştii de frontieră împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin şi din declaraţiile persoanelor s-a stabilit că acestea intenţionau să ajungă în Ungaria. Astfel, fratele şi sora au trecut înot râul Prut, iar bărbatul reţinut de poliţiştii de frontieră moldoveni nu a mai traversat Prutul, deoarece nu ştia să înoate.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: