Cine este noul director general care va superviza combinatul siderurgic Liberty Galaţi. Va avea atribuţiuni speciale

Cine este noul director general care va superviza combinatul siderurgic Liberty Galaţi. Va avea atribuţiuni speciale

Paramjit Kahlon FOTO AMG

Potrivit Grupului Liberty, Paramjit Kahlon se numără printre cei mai importanţi specialişti din industria siderurgică mondială. El a ocupat mai multe funcţii importante de conducere la ArcelorMittal în perioada 2008-2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul Liberty Steel a anunţat vineri, 22 mai, numirea lui Paramjit Kahlon pe postul de director general pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat, funcţie în care va supraveghea mai multe unităţi ale grupului, inclusiv toate operaţiunile combinatului siderurgic de la Galaţi.

După cum îl prezintă, într-un comunicat de presă, Liberty Group, Paramjit Kahlon se numără printre cei mai importanţi specialişti din industria siderurgică mondială. El a ocupat funcţii de conducere la ArcelorMittal în perioada 2008 - 2019, inclusiv cea de director tehnic, director de operaţiuni şi - mai recent - de Director General pentru Comunitatea Statelor Independente din fostul bloc sovietic (C.S.I.) şi Orientul Mijlociu.

Reunirea tuturor unităţilor Liberty cu flux primar de producere a oţelului şi cele de minerit integrat într-o structură globală are drept scop creşterea eficienţei operaţionale.

„Sunt încântat să anunţ numirea lui Paramjit Kahlon în funcţia de Director General pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat. Paramjit este unul dintre cei mai buni executivi din lume din industria noastră, a cărui experienţă va fi de nepreţuit pe măsură ce ne vom pune în aplicare strategia globală, vom genera sinergii în cadrul Grupului şi vom atinge neutralitatea amprentei de carbon până în 2030”, a declarat Sanjeev Gupta,  preşedintele executiv al Liberty Steel Group.

Pe lângă combinatul de la Galaţi, Paramjit Kahlon va supraveghea şi operaţiunile unităţilor care au fluxuri primare de producere a oţelului şi cele miniere integrate de la unităţile  Liberty Steel de la Ostrava - Republica Cehă, Whyalla şi Tahmoor - Australia.

Atenţia sa imediată se va îndrepta spre abordarea crizei COVID -19 şi apoi spre asigurarea unor operaţiuni stabile, pe termen lung, prin investiţii în tehnologii cu emisii reduse de carbon, cum ar fi cele privind utilizarea hidrogenului, a fierului redus direct şi a cuptoarelor cu descărcare în arc electric.

„Sunt extrem de mulţumit şi încântat să mă alătur Grupului LIBERTY Steel într-un moment atât de important în dezvoltarea sa ca jucător pe piaţa globală a oţelului. Aştept cu nerăbdare  colaborarea cu Sanjeev şi echipa sa în gestionarea actuală a crizei COVID - 19 şi începutul “călătoriei”  noastre pentru a realiza viziunea unică a Liberty Steel Group, de a deveni neutri de carbon până în 2030”, a declarat Paramjit Kahlon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: